Hollannin maajoukkueen ja Lyonin hyökkääjä Memphis Depay on viime viikkoina yhdistetty siirtohuhuissa Barcelonaan.

Barcelonan uusi päävalmentaja Ronald Koeman valmensi 26-vuotiasta Depayta Hollannin maajoukkueessa kahden viime vuoden ajan. Tuoreimpien lehtitietojen mukaan hollantilaishyökkääjän siirto Kataloniaan on viittä vaille valmis.

Depay on edustanut Lyonia tammikuusta 2017 lähtien ja toimii nykyään ranskalaisjoukkueen kapteenina. Lyonin päävalmentaja Rudi Garcia sanoi kuitenkin Telefootin haastattelussa, että hän ei aio seistä Depayn tiellä, jos hollantilaistaiturilla on mahdollisuus siirtyä isompiin ympyröihin.

– Memphis on huippupelaaja, fantastinen pelaaja, joka on vasta toipunut polvivammasta, sanoi Garcia Marcan mukaan.

– Me olemme entistä vahvempia, jos hän jää Lyoniin täksi kaudeksi. Mutta jos hän saa tilaisuuden pelata paljon seurassa, joka voi voittaa Mestarien liigan, niin minä vien hänet sinne henkilökohtaisesti autollani, kuten tekisin monille muillekin pelaajilleni.

Depay on pelannut Lyonissa 139 ottelua tehden niissä yhteensä 57 maalia ja syöttäen 43. Lyonin tämän kauden avauspelissä hän iski hattutempun Dijonin verkkoon. Aiemmin ammattilaisurallaan Depay on edustanut myös Manchester Unitedia ja PSV Eindhovenia. A-maajoukkuetasolla hän on pelannut 51 ottelua ja tehnyt 19 maalia.