[vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”Sisällysluettelo” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1597653224198{background-color: #000000 !important;}”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_custom_heading text=”Viime kausi” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1597653239164{background-color: #000000 !important;}”][vc_column_text]

Valencian viime kausi oli suorastaan kammottava – siitä ei pääse yli eikä ympäri. Valencia lähti kauteen kovin odotuksin, vaikka heinäkuussa Marcelino ja seurajohto ottivat yhteen. Seura oli hankkinut Maxi Gómezin,ja Ferran Torres oli kehittynyt kesän aikana huomattavasti.

Kaikki näytti valoisalta, mutta alkukauden tulokset olivat varsin heikkoja, ja seuran omistaja Peter Lim antoi Marcelinolle potkut. Potkut eivät tiettävästi tulleet urheilullisista syistä, sillä Lim oli kyllästynyt siihen, miten Marcelino oli kritisoinut häntä julkisesti medioille, eikä suostunut antamaan Limille enempää valtaa urheilupuolella. Pelaajat olivat jyrkästi potkuja vastaan, mutta Limiä se ei kiinnostanut.

Lim pestasi Albert Celadesin Marcelinon korvaajaksi. Valencia oli ajautunut muutamassa viikossa karmeaan sekasortoon ja se huomioiden Celades teki loppujen lopuksi varsin kohtuullista työtä. Valencia voitti Mestarien liigan alkulohkonsa ja kaatoi muun muassa Ajaxin ja Chelsean vieraskentillä. Helmi-maaliskuussa Atalanta tyrmäsi Valencian neljännesvälierissä yhteismaalein 8-4, eikä Valencian loppukausi sujunut juurikaan paremmin.

Celades sai kesäkuussa potkut, ja tuttu pelastaja Voro González nousi väliaikaiseksi valmentajaksi. Otteet eivät parantuneet ja Valencia jäi ulos europeleistä, vaikka ennen kautta seuran odotettiin pitävän helposti neljäs sijansa.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_custom_heading text=”Pelaajasiirrot – lähteneet” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1597653254876{background-color: #000000 !important;}”][vc_column_text]Dani Parejo (kk, 31, Villarreal)

Parejo jätti Valencian yhdeksän kauden jälkeen. Kuva: Getty Images.

Valencian seuralegenda ja kapteeni jätti seuran kesällä siirryttyään ilmaisella siirrolla Villarrealiin. Pelillisesti Parejo olisi edelleen ollut Valencian ehdoton johtohahmo, mutta kapteenin ja seurajohdon välit olivat täysin olemattomat, joten Parejolle ilmoitettiin, ettei hänelle ole käyttöä. Käytännössä mahdoton korvattava – ainakin Valencian nykyisillä resursseilla.

Ferran Torres (lh, 20, Manchester City)

Ferran on Valencian junioriakatemian suurimpia lupauksia vuosikausiin. Viime kaudella edustusjoukkueessa ehdottomaksi avainpelaajaksi noussut taituri siirtyi Manchester Cityyn 23 miljoonalla eurolla. Valencia tarjosi Ferranille jatkosopimusta, mutta pelaaja päätti jatkaa uraansa Valioliigassa. Parejon tapaan suurenmoinen menetys.

Rodrigo (kh, 29, Leeds)

Rodrigo Moreno teki ottelun ainoan maalin, kun Valencia voitti Chelsean syyskuussa. Kuva: Getty Images

Valencian ykköskärjen viime kausi oli vaikeaa. Vaikkei Rodrigoa ole koskaan pidetty puhtaana maalintekijänä, kärsi Espanjan A-maajoukkueen nykyinen ykköshyökkääjä siitäkin huolimatta entistä suuremmista maalinteko-ongelmista. Parejon tapaan riitautui seurajohdon kanssa ja siirtyi 30 miljoonalla eurolla Leedsiin.

Francis Coquelin (kk, 29, Villarreal)

Siirtyi Parejon tapaan Villarrealiin. Kuului Valencian avainpelaajiin ja nousi saman tien asenteensa avulla kannattajien suosikiksi. Pitää paikkansa, että kahden ja puolen vuoden ajan seurassa pelannut Coquelin on hyvin loukkaantumisherkkä pelaaja, jonka varaan on usein haastavaa laskea, mutta siitä huolimatta ranskalainen oli joukkueen parhaimmistoa viime kaudellakin. Olisi saanut Javi Graciankin alaisuudessa merkittävän roolin.

Ezequiel Garay (kp, 33, vapaa agentti)

Garay jätti Valencian ajauduttuaan riitoihin seurajohdon kanssa. Kuva: Getty

Garay ehti edustaa Valenciaa neljän vuoden ajan. Gabriel Paulistan kanssa loistavan toppariparin muodostanut Garay ajautui Parejon tapaan merkittäviin riitoihin seurajohdon kanssa. Garay loukkasi vakavasti polveaan helmikuun alussa, eikä pelannut sen jälkeen enää otteluakaan seurassa. Sopimus päättyi ja poistui Valenciasta. Parhaillaan vapaa agentti.

 

Javi Jiménez (kp, 23, Albacete, laina)

Valencian oma kasvatti nostettiin tänä kesänä edustusjoukkueeseen. Saman tien hänet myös passitettiin alkavaksi kaudeksi lainalle sarjaporrasta alemmas Albaceteen. Viime kauden Jiménez pelasi Segunda B:ssä, joten Segunda voi nyt olla hyvä seuraava askel.

Jaume Costa (vp, 32, palasi lainalta Villarrealiin)

Costan lainapesti Valenciassa päättyi ja hän palasi Villarrealiin. Vasen pakki pelasi viime kaudella kaikki kilpailut mukaan lukien 25 ottelua. On jonkinmoinen menetys Valencialle. Costan korvannevat nuoret, lainalta palanneet pelaajat.

Alessandro Florenzi (op, 29, palasi lainalta AS Romaan)

Florenzin lainapestin päättyminenkin kirpaisee jossain määrin. Oli suhteellisen merkittävässä roolissa Valenciassa, kun saapui seuraan loppukaudeksi. Sai vastuuta yhteensä 14 ottelussa.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_custom_heading text=”Pelaajasiirrot – saapuneet” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1597653266345{background-color: #000000 !important;}”][vc_column_text]Jason (26, oh, palasi lainalta)

Jason edusti aiemmin Valencian paikallisvastustajaa Levantea. Levanten kannattajien keskuudessa Jason nousi välittömästi kuin kirosanaksi siirryttyään Valencian riveihin. Kuva: Getty

Jason vietti viime kauden lainalla Getafessa, mutta jäi pieneen rooliin José Bordalásin alaisuudessa. Jasonia ei voi pitää teknisesti taitavana, mutta ennemminkin taistelijana ja taktisesti käyttökelpoisena pelaajana. Laitahyökkääjä on pääosin sen avulla tehnyt itselleen pääsarjauran. Aloittanee kauden rotaatiossa ja saa mahdollisuuksia avauskokoonpanossa silloin tällöin.

Uros Racic (kk, 22, palasi lainalta)

Pelasi upean kauden lainalla Portugalin pääsarjassa Famalicãon riveissä. Palaa alkavaksi kaudeksi Valenciaan ja saattaa saada Gracian alaisuudessa todellisen mahdollisuuden. Valencian materiaali etenkin keskikentän pohjalla on sen verran kapea, että Racic voi hyvinkin nousta jopa avauskokoonpanon pelaajaksi kauden mittaan.

Álex Centelles (vp, 20, palasi lainalta)

Pelasi Racicin tapaan viime kauden lainalla Famalicãossa ja sai mukavasti peliaikaa. Jäänee edustusjoukkueen mukaan, mutta rooli jää pieneksi. Kenties uusi laina tekisi terää. Toisaalta Jaume Costan lainapestin päätyttyä Valenciassa vain José Gayà on nokkimisjärjestyksessä selvästi edellä.

Álex Blanco (vh, 21, palasi lainalta)

Viime kausi sujui lainalla Zaragozassa. Laina oli monella tapaa epäonnistunut, sillä Blanco lähti sarjatasoa alemmas hakemaan peliaikaa, mutta jäi lopulta hyvin pienelle vastuulle. Centellesin tapaan kannattaisi lähteä uudestaan lainalle – kuitenkin eri osoitteeseen.

Álex Carbonell (22, kk, palasi lainalta)

Vietti viime kauden Huuhkaja-kärki Rasmus Karjalaisen joukkuetoverina Hollannin pääsarjassa Fortuna Sittardin riveissä. Jäi olemattomalle vastuulle ja palasi Valenciaan. Lähtee todennäköisesti uudestaan lainalle.

Toni Lato (22, vp, palasi lainalta)

Laton viime kausi oli vaikea. Kuva: Getty

Lähti vuosi sitten lainalle PSV:hen, mutta lainapesti Hollannissa oli täysi farssi. Pääsi pelaamaan syyskauden aikana yhden minuutin, jonka jälkeen laina purettiin ja edessä oli uusi laina Osasunaan. Osasunassa sai vastuuta. Valencialla on vaikea päätös edessään. Avaukseen taso ei riitä, joten olisiko edessä myynti?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_custom_heading text=”Valmennus” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1597653280392{background-color: #000000 !important;}”][vc_column_text]• Päävalmentaja: Javi Gracia
• Avustava valmentaja: Óscar Álvarez
• Maalivahtivalmentaja: José Manuel Ochotorena
• Fysiikkavalmentaja: Javier Miñano

Kuva: Getty Images.

Valencia Club de Fútbol. Seura, joka on tarjonnut meille sykähdyttäviä hetkiä ja useita erinomaisia aikakausia. On melkein väkisin hymyiltävä, kun näitä muistelee. Héctor Cúperin alaisuudessa seura pelasi kahdessa perättäisessä Mestarien liigan finaalissa. Olemme nähneet Rafael Benítezin joukkueen, joka shokeerasi jalkapallomaailman voittamalla kaksi mestaruutta. On myös ilo muistella Unai Emeryn, Ernesto Valverden sekä Marcelinon aikoja seuran peräsimessä. Nämä ovat kuitenkin vain kaukaisia muistoja, ja nyt Valencia on kriisissä.

Joukkueen runko on tuhoutunut. Parhaat ja lupaavimmat pelaajat ovat lähteneet muualle ja näyttää siltä, että vielä pahempaa saattaa olla luvassa. Joukkue sijoittui viime kaudella yhdeksänneksi Albert Celadesin alaisuudessa, mutta data paljastaa, että joukkue oli pisteodottaman valossa vasta sarjan 13. paras joukkue. Samalla lähtökohdat ovat tähän kauteen lähdettäessä katastrofaaliset. Tällä hetkellä jopa putoaminen sarjasta tuntuu mahdolliselta skenaariolta.

Watfordista tuttu Javi Gracia tuli ovesta sisään Valencian peräsimeen, ja hän koittaa parhaansa mukaan sammuttaa tulipaloja. Hän ei ole – jos ollaan rehellisiä – mikään sateentekijä. ”This is fine” -meme kuvailee hyvin sitä ylämäkeä, mikä hänellä on kiivettävänään. Talo palaa, joukkue on heikentynyt todella merkittävästi, mitään ei ole käytännössä tullut ovesta sisään ja seuran fanit vihaavat omistaja Peter Limiä. Tällä hetkellä sarjassa säilyminen tuntuu jo hyvältä suoritukselta.

Valencia on suosinut viime vuosina todella usein 4-4-2- ja 4-2-3-1-muotoja. Siinä mielessä Javi Gracia sopii muottiin. Vielä viime kaudella Valencia pelasi Mestarien liigaa, mutta se ei ollut Albert Celadesin, vaan Marcelinon ansiota. Jos laitetaan asioita kontekstiin, Valencian pisteodottama putosi kaudessa noin 20 pisteen verran. Marcelinon alaisuudessa kaudella 2018-19 joukkueen pisteodottama oli sarjan toiseksi paras 65,16 pisteellä. Viime kauden saldo oli 45,43. Tämä kertoo kaiken olennaisen.

Pelillisesti Valencia siis otti viime kaudella valtavia harppauksia taaksepäin, mutta tilanne on varmasti korjattavissa, vai mitä? Miten sen nyt ottaa. Kapteeni Dani Parejo ja Francis Coquelin lähtivät Villarrealiin huikealla 6,5 miljoonan euron yhteishinnalla. Tätä voisi verrata siihen, että Real Madrid päättäisi myydä Toni Kroosin ja Casemiron vastaavalla hinnalla. Dani Parejon apuja hyökkäyssuuntaan ei pysty korvaamaan.

Joukkueesta löytyy edelleen kelpo keskikenttiä, joten ehkä tämän tulipalon pystyy pätevällä valmennuksella sammuttamaan? Ongelma: Javi Gracia ei ole sateentekijä, eikä Valencia ole vielä valmis joukkueen heikkenemisen kanssa. Ulos lähti myös joukkueen monipuolisin hyökkääjä Rodrigo sekä joukkueen kirkkain nuori lupaus Ferran Torres. Heistä sentään irtosi 53 miljoonaa euroa, mikä on iso raha. Mutta.

Markkina-arvon perusteella vähintään 27 miljoonaa jäi saamatta. Vielä viime kesänä Espanjan maajoukkuepelaaja Rodrigo yhdistettiin Barcelonaan 60 miljoonan euron hinnalla, mikä olisi toki ollut ylihinta. 23 miljoonaa Ferran Torresista on myös aivan liian vähän. Neljä avainpelaajaa on siis lähtenyt, mutta toivoa on varmasti olemassa?

Laitapakkien Jaume Costan ja Alessandro Florenzin lainat päätyivät. Merkittävä lovi leveyteen. Viime vuosien paras toppari Ezequiel Garay sai myös lähteä todella sekavissa merkeissä, ja vaikka Garay avasi ainoastaan 17 peliä viime kaudella La Ligassa loukkaantumisten vuoksi, jättää hän jälkeensä ison aukon. Tilanne näyttää tukalalta, mutta varmasti jotain toivoa on olemassa uudelle valmentajalle, Javi Gracialle?

Joukkueen kirkkain nuori tähti Lee Kang-in on tietojen mukaan kyllästynyt tilanteeseen Valenciassa ja omaan kehitykseensä, joten hänenkään lähtönsä ei yllättäisi kaikkien sekoilujen jälkeen.

Valenciassa on ollut usean vuoden ajan käynnissä sisällissota, ja Albert Celades käytännössä kumosi yhdessä kaudessa kaiken hyvän työn, mitä Marcelino oli tehnyt. Marcelinolla oli omat puutteensa, mutta joukkue otti todella tuntuvaa takapakkia hänen jälkeensä. Vihainen omistaja Peter Lim aiheutti seuralle vielä enemmän takapakkia, ja uuden valmentajan palkkaaminen ei maailmaa mullista. Fokus kuitenkin itse peliin ja tulevaan kauteen.

Valencian materiaalissa on edelleen laadukkaita palasia olemassa kuten: Gabriel Paulista, José Gayà, Daniel Wass, Carlos Soler, Geoffrey Kondogbia, Lee Kang-in, Gonçalo Guedes ja Maxi Gomez. Gracian, joka on työskennellyt huonomman materiaalin kanssa Watfordissa, pitäisi kyetä säilyttämään joukkue sarjassa. Yhteishengen luominen kaiken tapahtuneen jälkeen on kuitenkin vaikein tehtävä sekä valtava ylämäki.

Gracian eniten suosima muoto Watfordin aikana oli 4-4-2/4-2-2-2, mikä sopii mainiosti, sillä Valencian materiaali on rakennettu sen ympärille. Gracia onnistui organisoimaan Watfordin puolustuksen enimmäkseen hyvin ja se on varmasti tärkein tehtävä Valenciassa. Viime kaudella omiin meni 53 maalia, mikä on heikko saldo. Mutta on muistettava, että joukkueen maaliodottama omaan päähän (xGA) oli 59 maalia. Joukkue ylisuoritti siis kuudella maalilla.

Jos katsoo puhtaasti päästettyjä maaleja, ei tämä näytä pahalta verrattuna Marcelinon viimeiseen kauteen. Joukkue päästi silloin 51 maalia. Joukkue kuitenkin alisuoritti silloin maaliodottamaansa verrattuna, ja odottaman valossa Valencian olisi pitänyt päästää vain 42,85 maalia. Erotus oli siis 13 maalia odottaman valossa näiden kahden kauden välillä. Tämä kertoo huomattavasti enemmän kuin pelkät päästetyt maalit. Trendi on todella huolestuttava.

Gracia antaa luvan laitahyökkääjilleen ajelehtia pois muodosta hyökkäyssuunnassa, ja vertauksia hänen pelillisestä filosofiastaan voi vetää juuri Marcelinoon. Jotain positiivista. Ongelmana on tosiaan, että Gracian käytettävissä oleva materiaali on huomattavasti heikompi kuin Marcelinon alaisuudessa, ja nyt painavat päälle myös sisäiset riidat.

Gracia hyödynsi kahta hyökkäävää laitapakkia Watfordin aikanaan, mikä varmasti sopii etenkin José Gayàlle. Samalla se antaa mahdollisuuden laitahyökkääjille ajelehtia sisäänpäin ja tarjota luovuutta sitä kautta. Keskikentän koostumusta on toistaiseksi vaikea hahmottaa, mutta voisi kuvitella, että Gonçalo Guedes ja Carlos Soler avaavat lähtökohtaisesti. Denis Tsheryshevistä tulee varmasti myös olemaan hyötyä.

Gracia suosii keskikentän pohjalle kovaotteista sekä atleettista parivaljakkoa, joten en ihmettelisi, jos Geoffrey Kondogbia pelaisi kelpo kauden ja hänen parinaan nähtäisiin kenties joko Soler tai Daniel Wass. Voisi myös äkkiseltään kuvitella, että lainalta palaava Uros Racic on hänen makuunsa. Racic on isokokoinen ja pelasi hyvän kauden. Kondogbia-Racic auttaisi varmasti tukkimaan keskustaa.

Parivaljakkona kärjessä Gracia suosii yleensä yhtä kohdepelaajaa ja yhtä liikkuvampaa vaihtoehtoa. Maxi Gómez täyttää kohdepelaajan vaatimukset, mutta Kévin Gameiro vaikuttaa olevan tässä vaiheessa uraansa ainoastaan kelpo pelaaja kierrättämään. Materiaalin ohuus asettaa kapuloita rattaisiin, mutta olisin mielelläni nähnyt Gonçalo Guedesin toisena kärkenä Gómezin vieressä. Hän omaa ehdottomasti samoja taitoja kuin Wolvesin Diogo Jota, joten pelipaikan vaihto tuskin tuottaisi ongelmia.

Pallottomana Gracia haluaa, että oma joukkue on melko aktiivinen prässätessä, mutta pelaajat tulevat harvoin ”jaloille”. Se tarkoittaa, että pelivälineen aggressiivinen riisto ei ole keskiössä. Gracia halusi Watfordissa, että joukkueen prässi ylimiehittää tietyn alueen, mikä pakottaisi vastustajan pidempiin palloihin, mikä taas antaisi sauman voittaa pallon nopeammin takaisin. Tässä on kuitenkin ongelma.

La Liga ja Valioliiga eroavat merkittävästi toisistaan. La Ligassa keskimääräinen PPDA (passes allowed per defensive action) huomattavasti matalampi ja pelaajien tekninen koulutus erilaista. Se, mikä toimi Valioliigassa tuskin toimii yhtä tehokkaasti Espanjassa ja vice versa. Jos ette usko näitä puheita, kysykää Pep Guardiolalta. Sarjojen profiilit ovat erilaiset ja täysin erilaiset lainalaisuudet pätevät.

Suunnanmuutoksissa Gracia haluaa kääntää peliä mahdollisimman nopeasti. Jos joukkue pystyy ohittamaan vastustajan keskikentän/toisen linjan suoralla syötöllä kohti kärkiparia, se on suotava vaihtoehto. Miten tämä toimii La Ligassa, on toinen hyvä kysymys, mutta tietynlaisen suoraviivaisuuden on oltava kilpailuetu.

Valioliigasta opittuja läksyjä on hyödynnettävä yhdessä La Ligan profiilin kanssa. Atleettisuus ja tiiviys kera sopivan suoraviivaisuuden ja laitahyökkääjien vapauden on toimittava harmoniassa. Jos se toimii, voi Valencia jopa yllättää positiivisessa mielessä. Miten se toimii, on kuitenkin toistaiseksi täysin eri asia.

Suurimpiin voittajiin Valenciassa lukeutunee Lee Kang-in, jos nuorukainen jää seuraan. Gracia haluaa, että laitahyökkääjät pelaavat hyökkäyssuuntaan vaistojaan hyödyntäen ja hänen muotonsa raamit tarjoavat heille vapauksia. Ideaalissa maailmassa – jos Lee Kang-in vastaa huutoon – näkisin hänet hänet oikeana laitahyökkääjänä ja Guedesin toisena kärkenä. Soler olisi pätevä keskikentällä ja pelaisi luonnollisesti tietyissä otteluissa oikeana laitahyökkääjänä.

Voisin rehellisesti nähdä Guedesin tekevän helposti +10 maalia toisena kärkenä. Jos hän jatkaa laitahyökkääjänä, on tehotuotanto joka tapauksessa varmasti parempi kuin edellisellä kaudella.

Gracian suosimaa muotoa voisi kuvailla 4-2-2-2:ksi, ja hyökkäyssuuntaan se on varsin vakuuttava. Suurin ongelma Watfordissa oli, että hyökkäävien laitapakkien lisäksi Gracia suosi myös sitä, että yksi keskikentän pohjista (yleensä Étienne Capoue) tuki hyökkäyksiä aktiivisesti. Jopa liian aktiivisesti. Tämä tarkoittaa, että joukkue on ajoittain avoinna negatiivisille suunnanmuutoksille.

Espanjassa peli on kuitenkin vähemmän vertikaalista, joten aika näyttää miten ideat kääntyvät sinne. Taktiikoista on turha puhua tässä vaiheessa sen enempää, koska emme ole nähneet vielä ottelun ottelua. Yleensä on parempi reflektoida ja tarkentaa vasta toisen kauden jälkeen. Toki kauden aikana kuuluu havainnoida, mutta se on aina oma prosessinsa saada ajatuksensa läpi valmentajana.

Gracia haluaa kuitenkin, että vain yksi laitapakeista hyökkäisi kerrallaan. Valencian tapauksessa fokus on varmasti José Gayàssa aivan kuten Watfordin aikana oli fokus José Holebasissa. Yli 40 prosenttia Watfordin hyökkäyksistä tuli vasemmalta ja sama trendi jatkunee Valenciassa. Tämä takaisi 3+1 pelaajaa torjumaan vastahyökkäyksiä, mutta toisen laitapakin olisi hyvä kaventaa hieman kohti kentän keskustaa. Näin tuskin tulee tapahtumaan.

Nykyinen materiaali sopii yllättävän hyvin yhteen Gracian periaatteiden kanssa, joten täyttä pannukakkua kaudesta on tuskin luvassa. Kehitystä ei tule tapahtumaan numeroiden valossa, mutta jos ne pysyisivät edes suhteellisen samoina kuin viime kaudella, olisi se pieni lottovoitto. Kestää rehellisesti sanottuna hetken ennen kuin Valencia on takaisin huipulla.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_custom_heading text=”Tärkein pelaaja – Gabriel Paulista” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1598960744778{background-color: #000000 !important;}”][vc_column_text]

Normaalisti Dani Parejoa oli helppo pitää Valencian tärkeimpänä pelaajana. Joukkueen kapteeni oli Valencian sielu, kannattajien suosikki ja niin teknisesti kuin peliälyltäänkin joukkueen paras pelaaja. Nyt Parejo on poistunut Valenciasta, ja Gabriel nappaa uudistuneen Valencian harteilleen.

29-vuotias toppari on ollut jo muutaman kauden ajan La Ligan parhaimmistoa pelipaikallaan. Parejon tapaan Gabriel on noussut kannattajien suosikiksi taistelijaluonteensa avulla. Periksi antamaton Gabriel on fyysisesti vahva, ja hän kykenee johtamaan esimerkillään Valencian puolustusta, mikä ei ollut todellakaan helppo tehtävä viime kaudella.

Gabriel loi Ezequiel Garayn kanssa kilpailukykyisen topparikaksikon, mutta nyt Garay on vaihtanut maisemaa ja Gabrielin on otettava joukkueen puolustuspelaaminen reppuselkäänsä.

Espanjan kansalaisuuden pian saava ja Espanjan A-maajoukkuekutsusta haaveileva Gabriel on pelillisesti valmis nappaamaan joukkueen tärkeimmän yksilön roolin itselleen avainpelaajien poistuttua, mutta eri asia on, saako Gabriel konkreettista tukea kokemattomilta joukkuetovereiltaan.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_custom_heading text=”Arvio” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1597653310613{background-color: #000000 !important;}”][vc_column_text]

Valencialta ei voi odottaa ensi kaudella mitään. Se on surullinen tosiasia. Seura joutuu myymään kallispalkkaiset pelaajansa, koska europelit jäivät välistä ja korvaajat eivät ole samaa tasoa. Valencia on monella tapaa sekaisin.

Seuran omistajaporras päätti itse myydä avainpelaajat halvalla pois päästäkseen eroon suurista palkkakuluista. Kaiken järjen mukaan Valencia ei taistele ensi kaudella todellakaan europaikoista – etenkin, kun suurin osa avainpelaajista vaihtuu rivipelaajiin.

Valencia hakee vauhtia alemmasta keskikastista, ja päävalmentaja Javi Gracialla on edessään suuri ja ikävä työ nostaa seura takaisin kärkipaikoille vuosien saatossa. Se toki edellyttää sitä, ettei Lim anna Gracialle potkuja, jos tulokset eivät miellytäkään alkavalla kaudella.

Valencia kehittyy sitä paremmaksi joukkueeksi alkavalla kaudella, mitä vähemmän Lim puuttuu seuran urheilulliseen puoleen. Valencian kannalta on syytä toivoa, että kokonaan uudistunut joukkue ja etenkin Gracia saavat Limiltä todellisen työrauhan ja mahdollisuuden. Se ei ole mikään itsestäänselvyys.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_custom_heading text=”Ihanneavaus” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1597653325855{background-color: #000000 !important;}”][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_custom_heading text=”Kokokoonpanolista” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1597653341140{background-color: #000000 !important;}”][vc_column_text]

[table id=39 responsive=”collapse”]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]JTNDc2NyaXB0JTIwdHlwZSUzRCUyMnRleHQlMkZqYXZhc2NyaXB0JTIyJTNFJTBBZnVuY3Rpb24lMjBnZXRBZ2UlMjhkYXRlU3RyaW5nJTI5JTIwJTdCJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwdmFyJTIwdG9kYXklMjAlM0QlMjBuZXclMjBEYXRlJTI4JTI5JTNCJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwdmFyJTIwYmlydGhEYXRlJTIwJTNEJTIwbmV3JTIwRGF0ZSUyOGRhdGVTdHJpbmclMjklM0IlMEElMjAlMjAlMjAlMjB2YXIlMjBhZ2UlMjAlM0QlMjB0b2RheS5nZXRGdWxsWWVhciUyOCUyOSUyMC0lMjBiaXJ0aERhdGUuZ2V0RnVsbFllYXIlMjglMjklM0IlMEElMjAlMjAlMjAlMjB2YXIlMjBtJTIwJTNEJTIwdG9kYXkuZ2V0TW9udGglMjglMjklMjAtJTIwYmlydGhEYXRlLmdldE1vbnRoJTI4JTI5JTNCJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwaWYlMjAlMjhtJTIwJTNDJTIwMCUyMCU3QyU3QyUyMCUyOG0lMjAlM0QlM0QlM0QlMjAwJTIwJTI2JTI2JTIwdG9kYXkuZ2V0RGF0ZSUyOCUyOSUyMCUzQyUyMGJpcnRoRGF0ZS5nZXREYXRlJTI4JTI5JTI5JTI5JTIwJTdCJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwYWdlLS0lM0IlMEElMjAlMjAlMjAlMjAlN0QlMEElMjAlMjAlMjAlMjByZXR1cm4lMjBhZ2UlM0IlMEElN0QlMEElMEF2YXIlMjBiZGF5cyUyMCUzRCUyMGRvY3VtZW50LmdldEVsZW1lbnRzQnlDbGFzc05hbWUlMjglMjJjb2x1bW4tNiUyMiUyOSUzQiUwQSUwQWZvciUyOHZhciUyMGklMjAlM0QlMjAxJTNCJTIwaSUyMCUzQyUyMGJkYXlzLmxlbmd0aCUzQiUyMGklMkIlMkIlMjklMjAlN0IlMEElMjAlMjB2YXIlMjBiZGF5JTIwJTNEJTIwZ2V0QWdlJTI4YmRheXMlNUJpJTVELmlubmVySFRNTC5zbGljZSUyODAlMkMxMCUyOS5zcGxpdCUyOCUyNy4lMjclMjkucmV2ZXJzZSUyOCUyOS5qb2luJTI4JTI3JTJGJTI3JTI5JTI5JTNCJTBBJTIwJTIwYmRheXMlNUJpJTVELmlubmVySFRNTCUyMCUzRCUyMGJkYXklM0IlMEElN0QlMEElM0MlMkZzY3JpcHQlM0U=[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]