Barcelona valmistautuu uuteen kauteen uuden päävalmentajansa Ronald Koemanin johdolla. Seuran pelaajalegenda valitsi apulaisiksiin toisen entisen Barcelona-pelaajan, ruotsalaisen Henrik Larssonin sekä oman maanmiehensä Alfred Schreuderin.

47-vuotias Schreuder on valmentanut aiemmin Hoffenheimia ja työskennellyt myös Ajaxin valmennusryhmässä. Koemanin kanssa hän ei ollut aiemmin tehnyt yhteistyötä, joten tarjous yllätti miehen.

– Kun Barcasta tarjottiin töitä, minun ei tarvinnut harkita asiaa kahta kertaa, Schreuder toteaa Bildin haastattelussa.

– Ronald Koeman kysyi minulta, voisinko kuvitella tulevani Barcelonaan. En ollut työskennellyt hänen kanssaan aiemmin, joten luulen, että hän oli seurannut uraani.

Schreuder saavutti Hoffenheimissa hyviä tuloksia, mutta tiet erkanivat yllättäen hieman ennen bundesliigakauden päättymistä. Työtarjouksia Schreuder sai nopeasti muualtakin.

– Keskustelin kolmen ulkomaisen seuran kanssa päävalmentajan paikasta, mutta niistä pesteistä ei tullut mitään.

[readmore from=Barcelona]

– Lissabonin sanotaanko erikoisen tuloksen (toim. huom. Barcelonan 2-8 -tappio Bayern Münchenille) jälkeen kaikki tapahtui hyvin nopeasti. Kun sain tarjouksen, hyväksyin sen välittömästi.

– Barcelona on järkyttävän kaunis kaupunki. Vielä en puhuu espanjaa, mutta seura on järjestänyt minulle opetusta, Schreuder lisäsi.

Lähde: Sport