La Liga -kausi päättyi puolitoista viikkoa sitten.

Olemme sen jälkeen tuttuun tapaan listanneet kauden parhaita pelaajia ja laittaneet heidät järjestykseen pelipaikoittain.

Laliiga.com on julkaissut arvionsa niin parhaista maalivahdeista, puolustajista, valmentajista, hankinnoista kuin suurimmista flopeista ja läpimurtopelaajista. Lue jutut painamalla linkkejä.

Viimeisenä vuorossa on kauden parhaat hyökkääjät.

Päätimme toimituksen kesken, ettemme laita hyökkääviä keskikenttäpelaajia tai puhtaita laitureita parhaiden keskikenttäpelaajien listaukseen, joten Raúl García ja Lucas Ocampos ovat merkitty parhaiden hyökkääjien joukkoon.

5. Raúl García, Athletic

Raúl Garcíaa ei voi pitää puhtaana kärkenä. Baski pelasi vuodenvaihteen jälkeen pitkälti kärjessä, mutta on ennemminkin kymppipaikalla viihtyvä hyökkäävä keskikenttäpelaaja.

Fyysisyydestään tunnettu taistelija pelasi 34-vuotiaana uransa parhaan kauden. Athletic kärsi maalinteko-ongelmista ja Aritz Aduriz oli jatkuvasti loukkaantuneena, joten Gaizka Garitano nosti Raúl Garcían kärkeen. Se toimi. Raúl García nauttii päästessään taistelemaan pääpalloista vastustajan topparien kanssa ja luo siinä samalla tilaa nopeille laitureille.

Raúl García teki ensimmäistä kertaa pitkällä urallaan 15 maalia La Ligassa. Kuva: Getty

Upean kaukolaukauksen omaava Raúl García teki koronatauon jälkeen komeat kuusi maalia. Koko sarjakaudella maaleja syntyi 15, joka on Raúl Garcían ennätys.

Pääpelissä loistava Raúl García sopii Garitanon fyysiseen pelitapaan kuin nenä päähän. Kovassa fyysisessä kunnossa oleva hyökkäävä keskikenttäpelaaja pelaa parasta jalkapalloaan vuosikausiin ja siitä suuri kiitos kuuluu Garitanolle.

4. Lucas Ocampos, Sevilla

Kenties koko kauden suurin yllättäjä. Ocampos pelasi Marseillessa muutaman kauden korkealla tasolla, mutta vain harva jaksoi uskoa tällaiseen kauteen.

Jos Raúl García pelasi puolet kaudesta kärjessä, niin samaa ei voi sanoa Ocamposista. Argentiinalainen vietti koko kauden omalla pelipaikallaan oikeassa laidassa. Ocampos oli siitä huolimatta Sevillan hyökkäyksen moottori, joka hääräsi usein myös boksin sisällä.

Ocampos iski La Ligassa 14 maalia ja antoi myös kolme maalisyöttöä.

Ocampos oli yksi suurimmista syistä sille, minkä vuoksi Sevilla onnistui pelaamaan kokonaisvaltaisen ja ennen kaikkea tasaisen kauden La Ligassa. Muut Sevillan hyökkäyspään pelaajat kärsivät maalinteko-ongelmista, mutta Ocampos otti maalintekovastuun harteilleen ja onnistui loistavasti.

Nappihankinta, joka tuottaa tulevaisuudessa Sevillalle valtavan summan rahaa siirtyessään suurempiin ympyröihin.

3. Gerard Moreno, Villarreal

Espanjan A-maajoukkueeseen noussut Moreno on ollut jo usean kauden ajan La Ligan parhaiden maalintekijöiden joukossa.

Monet muistavat toissa kauden, jolloin Moreno piti Espanyolia käytännössä yksin hengissä ja mukana putoamiskamppailussa 16 maalillaan.

Siitä matka jatkui takaisin kasvattajaseuraan Villarrealissa, jossa ensimmäinen kausi oli haastava. Moreno sai kuitenkin Javi Callejalta luottoa ja peliaikaa, vaikka peliesitykset eivät olleetkaan ruusuisia.

Päättynyt kausi oli täydellinen vastakohta. Moreno iski La Ligassa 18 maalia, nappasi paikan Espanjan A-maajoukkueesta ensimmäistä kertaa urallaan ja ennen kaikkea kykeni pitämään tasonsa samanlaisena läpi kauden. Aiemmin Moreno on kärsinyt ailahtelevaisuudesta, mutta tällä kaudella siitä ei ollut tietoakaan.

Aliarvostettu.

2. Karim Benzema, Real Madrid

Benzema on noussut Cristiano Ronaldon Juventus-siirron jälkeen Real Madridin selvästi suurimmaksi maalintekouhaksi. Ronaldon poistumisen jälkeen Benzema on päässyt viimeistelemään alustamiaan maalintekopaikkoja huomattavasti paremmin kuin aiemmin.

Monipuolinen kärki on ollut aina hyvä maalintekijä, mutta Ronaldon viimeisillä Real Madrid -kausilla hyökkääjä tyytyi ennemminkin syöttelijän rooliin, joka näkyi luonnollisesti maalintekosaldoissa.

Benzema pelasi huippukauden. Kuva: Getty

Benzema on pelannut viimeiset kaksi kautta suurella itseluottamuksella ja se näkyy. Benzema kykenee viimeistelemään päällään ja oikealla ja vasemmalla jalallaan.

Boksin sisällä loistava Benzema elää parhaillaan uutta nuoruuttaan, eikä olisi ollut suuri vääryys valita ranskalaista koko sarjan parhaaksi hyökkääjäksi. Benzema on vastannut seurajohdon ja kannattajien huutoon paremmin kuin moni jaksoi odottaa. Benzema iski tällä kaudella 21 maalia La Ligassa.

1. Leo Messi, Barcelona

Maailman paras jalkapalloilija. Messi oli tälläkin kaudella tuttuun tapaan Barcelonan suurin kantava voima, vaikka Marc-André ter Stegenin rooli Barcelonan pelastajana on kasvanut vuosi vuodelta suuremmaksi.

33-vuotiaasta Messistä lienee turha käyttää liikaa ylisanoja, sillä kaikki varmasti jo tietävät, mihin Barcelonan kapteeni kykenee kentällä. Messi rakentaa valtaosan Barcelonan maalipaikoista ja on myös viimeistelemässä niitä maaliverkkoihin.

Messi oli tälläkin kaudella ylivoimainen. Kuva: Getty

Päättyneellä sarjakaudella Messi voitti jälleen parhaan maalintekijän Pichichi-palkinnon 25 täysosumallaan. Maalisyöttöjä kertyi uskomattomat 21 kappaletta, joka on La Ligan uusi ennätys.

Barcelonan on tehtävä mitä tahansa – ja mahdotonkin – pitääkseen Messin seurassa vielä pitkään, sillä nykyinen seurajohto on suututtanut tähden, ja espanjalaismedioiden mukaan Messi olisi päättänyt jättää Barcelonan ensi kauden jälkeen. Se olisi sellainen takaisku Barcelonalle, josta seura ei välttämättä selviäisi.

Tuukka Ikkeläjärvi

https://twitter.com/tuukka_21