Listaamme tuttuun tapaan La Liga -kauden loputtua pelipaikoittain kauden parhaat pelaajat.

Tähän mennessä olemme listanneet kauden parhaat maalivahdit, valmentajat, hankinnat ja suurimmat flopit. Lue listaukset painamalla linkkejä.

Seuraavaksi luvassa on puolustajat. Kaksi listalla olevaa nimeä on jo mainittu kauden parhaissa hankinnoissa, ja kummatkin nousevat luonnollisesti myös parhaiden puolustajien joukkoon.

Kunniamaininnat komeat kaudet pelanneille Pervis Estupiñánille, Ferland Mendylle, Jesús Navasille, Djenélle ja Renan Lodille.

5. Raphaël Varane, Real Madrid

Varanen viime kausi oli surkea, kuten koko Real Madridin. Ranskalaistoppari oli jatkuvasti tuuliajoilla, teki itselleen harvinaisia virheitä ja ei kyennyt pelaamaan omalla tasollaan.

Päättynyt kausi oli sen sijaan täysi peilikuva edellisestä. Varane kykeni nostamaan itsensä vanhalle tasolleen. Nopeudestaan tunnettu Varane on Real Madridin toppariparin varmistavampi osapuoli, joka sijoittuu loistavasti ja kykenee itsekin avaamaan peliä alhaalta käsin.

Varane on ollut Real Madridille jo vuosikausien ajan elintärkeä pelaaja. Maailman parhaiden topparien joukkoon kuuluva maailmanmestari muodostaa Sergio Ramosin kanssa loistavan toppariparin. Kyseinen topparipari oli päättyneellä kaudella La Ligan paras.

4. Clément Lenglet, Barcelona

Lenglet on noussut kaikessa hiljaisuudessa Barcelonan johtavaksi toppariksi. Pallovarma ja rauhallinen Lenglet ei yleensä jää otteluissa katsojien mieleen komeilla liukutaklauksillaan tai upeilla avaavilla syötöillään, mutta sen ei pidäkään olla osana Lenglet’n peliä.

25-vuotias Lenglet on kentällä kuin itse rauhallisuus. Lenglet on loistava sijoittumaan, ei ota turhia riskejä ja täyttää oman roolinsa loistavasti. Lenglet on syrjäyttänyt Barcelonassa täysin loukkaantumisten kanssa kamppailevan Samuel Umtitin ja on pelillisesti ajanut ohi jo Gerard Piquéstakin.

Lenglet on Barcelonan puolustuksen ykkösnimi. Kuva: Getty

Barcelona voi rakentaa puolustuksensa Lenglet’n ympärille seuraavina vuosina. Lenglet saapui seuraan kaksi vuotta sitten Sevillasta kolmostoppariksi Piquén ja Umtitin taakse, mutta luottamusta herättäneet peliesitykset ovat nostaneet Lenglet’n itseoikeutetusti avauskokoonpanon tärkeäksi palaseksi.

3. Felipe, Atlético

Diego Godín poistui Atléticosta viime kauden jälkeen ja jätti seuraan valtavan aukon.

Yhdeksän vuotta seurassa pelanneen Godínin viimeinen kausi oli pelillisesti varsin heikko, mutta siitä huolimatta uruguaylaisikoni oli Atléticon todellinen johtohahmo niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Godínin tapaisen ikoninen korvaaminen ei ole helppoa.

Felipe sai sen kuitenkin näyttämään helpolta. Felipe on käytännössä Atléticon ainoa vahvistus, joka pelasi korkealla tasolla läpi kauden. Felipellä oli vaikeuksia alkukaudesta mahtua Diego Simeonen avauskokoonpanoon, mutta sinne päästyään brasilialainen osoitti olevansa joukkueen paras toppari.

Pallon kanssa rauhallinen Felipe on noussut viime kauden aikana koko sarjan kärkitoppareihin. Felipe ei tee itsestään roolia, pelaa Godínin tapaisesti sääntöjen rajamailla ja ennen kaikkea on virheetön sijoittumisessaan ja kaksinkamppailuissa. Loistava hankinta Atléticolta.

2. Sergio Ramos, Real Madrid

Sarjamestaruuden voittaneen Real Madridin tärkein yksittäinen palanen. Joukkueen kapteeni iski La Ligassa peräti 11 maalia, ja teki tärkeitä osumia läpi kauden, joista koronatauon jälkeen kolme oli voittomaaleja.

34-vuotias konkari on Real Madridin johtaja kentällä ja sen ulkopuolellakin. Ramos tykkää nousta puolustajan paikalta usein mukaan hyökkäyksiin ja on monesti myös päättämässä niitä vastustajan boksissa.

Ramos ei ole kuitenkaan pelkästään maalintekijä, vaikka tilastot saattaisivat siltä näyttää. Fyysisestä pelistä pitävä Ramos on tiukassa paikassa Real Madridin puolustuksen johtaja ja pistää ilomielin kroppansa likoon voiton puolesta.

Loistava pääpelaaja on kuulunut jo vuosien ajan maailman parhaiden topparien joukkoon, eikä olisi ollut suinkaan vääryys nimetä Ramosia tämänkin listan ykkösnimeksi. Ramosia on helppo luonnehtia maailman kokonaisvaltaisimmaksi toppariksi.

1. Diego Carlos, Sevilla

Ramos vei varmasti suurimmat otsikot maaleillaan ja Real Madridin kapteenia voikin pitää hyvällä itsetunnolla päättyneen kauden parhaana topparina.

Pelillisesti Carlos on kuitenkin pistänyt loistavasti kampoihin Ramosille, ja on Laliiga.comin mielestä niin kauden paras hankinta kuin topparikin. Vielä vuosi sitten harva tiesi, kuka Carlos on.

Diego Carlos ei kaihda fyysistä peliä. Kuva: Getty

27-vuotias Carlos siirtyi viime kesänä Nantesista Sevillaan 15 miljoonalla eurolla. Monchi oli seurannut taustajoukkoineen pitkään Carlosin otteita, ja onnistuikin saamaan brasilialaisen Pizjuánille. Carlos nappasi välittömästi itsestäänselvän avauskokoonpanon paikan Sevillan puolustuksesta ja johti Sevillan vahvaa puolustusta läpi kauden.

Carlos on fyysisesti vahva toppari, joka häviää vain aniharvoin kaksinkamppailuja. Pääpelistään tunnettu brasilialainen ei ole pallon kanssa taituri, mutta toisaalta Sevillassa se onkin toissijaista. Julen Lopeteguin pelitapaan loistavasti sopeutunut Carlos siirtyy mitä todennäköisimmin suurempiin ympyröihin ensi kauden jälkeen.

Tuukka Ikkeläjärvi

https://twitter.com/tuukka_21