Vuosituhannen alussa La Ligan kärkiseuroihin lukeutunut Deportivo La Coruña on putoamassa Espanjan kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle, mutta seura on valmis taistelemaan kohtaloaan vastaan oikeusteitse.

Toiseksi korkeimman sarjaportaan, Segundan, päätöskierros pelattiin maanantaina yhtä ottelua vaille loppuun. Putoamista vastaan taistelleen Deportivon oli määrä kohdata Fuenlabrada kotonaan, mutta ottelu jouduttiin perumaan, koska vierasjoukkueen riveistä paljastui seitsemän positiivista koronavirustestiä vain muutamia tunteja ennen aloitusvihellystä.

Kaikki muut joukkueet aloittivat ottelunsa samalla kellonlyömällä, paitsi Deportivo ja Fuenlabrada. Liigan kattojärjestön päätös pelata muut ottelut on aiheuttanut närkästymistä myös muissa sarjan joukkueissa. Fuenlabrada taistelee yhä pääsystä nousukarsintoihin, mutta nyt sillä on viimeisessä ottelussaan vastassa joukkue, jonka putoaminen varmistui jo maanantaina.

– Muiden otteluiden pelaaminen tuli yllätyksenä. Se oli todella vakava virhe [Espanjan] jalkapalloliitolta ja LaLigalta, kommentoi Deportivon seurapresidentti Fernando Vidal Evening Standardin mukaan.

– Kilpailu vääristyi täysin. Koko kierros on pelattava uudestaan.

Deportivo La Coruña kertoo tiedotteessaan, että se on tehnyt valituksen sarjan kattojärjestölle, LaLigalle, sekä Espanjan jalkapalloliitolle, ja on valmis tarttumaan myös oikeustoimiin.