Hollannin entinen maajoukkuemies Wesley Sneijder myöntää runsaan alkoholin käytön vaikuttaneen hänen menestykseensä Real Madridissa. Ajaxin silloinen tähti siirtyi La Ligaan kaudella 2007-08 ja peri pelinumeron 23 David Beckhamilta.

Sneijderin ensimmäinen kausi Madridissa tuotti yhdeksän maalia ja keskikenttäpelaaja pääsi juhlimaan mestaruutta.

Toista ja viimeistä kautta varjostivat loukkaantumiset, erityisesti harjoituskaudella saatu polvivamma. Sneijder myytiinkin seuraavana kesänä Internazionaleen.

Tuoreessa elämäkerrassaan Sneijder paljastaa myös ulkopuolisten houkutusten vaikutuksen.

– Olin nuori. Nautin menestyksestä ja huomiosta, hollantilainen selitti.

– En käyttänyt huumeita, mutta alkoholia meni ja elin rock n roll -elämää. Realin pelaajana sinua palvotaan.

– Kaikki virheesi annetaan anteeksi, koska olet suosittu ja sinulla on oma status. Vaikka olisin kieriskellyt kadulla ja käyttänyt tuhansia euroja tai tarjonnut kierrokset koko baarille. En voi sanoa, että olisin vastustanut tarpeeksi kiusauksia.

Sneijder kertoo elämäntyylinsä vaikuttaneen myös ihmissuhteisiin. Seuratoverit ja maanmiehet Ruud van Nistelrooy ja Arjen Robben yrittivät saada hollantilaisen muuttamaan tapojaan.

– Minut jätettiin yksin, enkä nähnyt pientä lastani Jesseytä juurikaan. Se oli paskaa. Ja minä olen huono olemaan yksin. Miksi olisin edes yksin, kun minulla oli tarpeeksi ystäviä, joiden kanssa viettää aikaa.

– En ymmärtänyt, että vodkapullosta tuli paras ystäväni.

Sneijder ei muistele juurikaan viimeistä kauttaan Madridissa lämmöllä.

– Pelasin edelleen paljon, mutta en niin hyvin. Olin vähemmän keskittynyt. Asenteeni oli Real Madridille arvoton. Valehtelin itselleni, että minulla meni hyvin ja yritin pärjätä peliälylläni.

– Olin fyysisesti heikentynyt. Juoksin vähemmän ja koitin peittää kaiken teknisyydelläni. Luulin ettei kukaan huomaisi.

36-vuotias Sneijder päätti uransa kauteen 2018-19. Viimeinen vuosi sujui Qatarissa Al-Gharafa FC:n riveissä.