Kerroimme perjantaina, että Espanjan jalkapalloliitto RFEF:n puheenjohtaja Luis Rubiales ilmoitti, että liitto järjestää elo-syyskuussa puheenjohtajavaalin. Seuraavaksi pitäisi löytyä Rubialesille vastaehdokas, tai muuten vaalista tulee läpihuutojuttu.

Pitkään on spekuloitu sillä, että ehdolle uudeksi puheenjohtajaksi asettuu maalivahtilegenda Iker Casillas. Casillas itse kertoi aikeistaan maaliskuussa.

Nyt hän on kuitenkin ilmoittanut vetäytyvänsä kilvasta. Casillas kertoi päätöksestään sosiaalisessa mediassa. Syy ratkaisuun on koronaviruksen aiheuttamassa ”poikkeuksellisessa sosiaalisessa, taloudellisessa ja terveydellisessä tilanteessa, josta Espanja kärsii”. Sen johdosta Casillasin mukaan ”vaalit ovat nyt toissijainen juttu”.

– Nyt on aika yhdistyä eikä jakautua, sillä jalkapallo ja yhteiskunta tarvitsevat sitä, Casillas kirjoitti.

Iker Casillas

@IkerCasillas
COMUNICADO OFICIAL

Iker Casillas pitää kuitenkin oven auki mahdollista myöhempää ehdokkuutta varten.