17-vuotias puolustava keskikenttäpelaaja Eduardo Camavinga on kuuma nimi siirtomarkkinoilla. Angolassa syntyneestä Camavingasta tuli taannoin ensimmäinen vuonna 2002 syntynyt pelaaja, joka sai peliminuutteja jossain TOP 5 -sarjassa. Hänellä on sopimusta jäljellä kasvattajaseuransa Rennesin kanssa vuoteen 2022, mutta Real Madrid haluaisi nuorukaisen riveihinsä mahdollisimman pian.

Rennes-leiristä on pyritty siirtohaluja toppuuttelemaan. Seuran puheenjohtaja Nicolas Holveck kommentoi vastikään, että Stade Rennais toivoo hartaasti Camavingan jatkavan joukkueessa myös ensi kaudella. Rennes’n vaakakupissa painaa paikka Mestarien liigan karsinnoissa – joskin paikka on koronatilanteen takia hieman uhattuna, jos karsintavaihetta joudutaan aikataulukiireiden takia supistamaan.

Espanjalaislehti AS:n mukaan Camavinga-jahtiin ovat jo liittyneet Juventus ja etenkin PSG. Molemmat ovat jo tekemässä tarjousta nuorelle keskikenttämiehelle. Saman lähteen mukaan Camavingan valinta olisi kuitenkin Real Madrid, mikäli hän päättäisi Rennes’n tänä kesänä hyvästellä.

– Hän rakastaa (valmentaja Zinedine) Zidanea ja Real Madridia, nimeämätön ”Camavingaa hyvin lähellä oleva lähde” vahvisti AS:lle.

Real Madridin ensisijainen pyrkimys on myydä palkkalistoillaan olevia kovapalkkaisia pelaajiaan. Kaupan ovat muun muassa James Rodríguez, Gareth Bale, Mariano ja Álvaro Odriozola. Jos myyntipuuhat ovat tuloksekkaita, voisi Real lähteä tavoittelemaan Camavingaa.

Pelaajan kerrotaan olevan siirtoon jo suostuvainen. Hän treenaa edelleen Rennes’n kanssa. Vaikka ikävuosia on vasta 17, on hän jo pelannut Rennes’n edustusjoukkueessa 35 ottelua.

Real Madridin kannalta tärkeää on myös, ettei Camavinga veisi joukkueen kiintiöstä ulkomaalaispaikkaa. Vaikka hän on syntynyt Angolassa, on pelaajalla myös Ranskan kansalaisuus. Näin hänet lasketaan Espanjassa EU-pelaajaksi.

[readmore from=Camavinga-Eduardo]

Camavingan kauppahinnaksi on aiemmin arveltu noin 50 miljoonaa euroa. Tuo arvio tehtiin kuitenkin ennen Rennes’n Mestarien liigaan selviytymistä.

AS:n mukaan Real Madrid on jo käynyt ensimmäisiä keskusteluja Camavingan agentin Mopussa Sissokon kanssa. Rennes-johdon kanssa Real Madridin vastuuhenkilöt eivät kuitenkaan vielä ole aloittaneet neuvotteluyhteyttä. Lehti kuitenkin uskoo, että juuri Camavinga olisi Zinedine Zidanen toivehankinta, jos Real ei tavoittele Paul Pogbaa Manchester Unitedista – kuten ei näytä tapahtuvan.