Kerroimme aiemmin sunnuntaina, että toisin kuin vielä huhtikuussa uskottiin, saatetaan La Liga -katsomoissa nähdä yleisöä jo kauden 2020-2021 alussa 12. syyskuuta alkaen. La Ligan tuoreissa suunnitelmissa on, että syys-lokakuussa katsomoon voitaisiin ottaa 30 prosenttia kunkin stadionin katsojakapasiteetista, marraskuusta lähtien 50 prosenttia, ja tammikuusta alkaen rajoitukset poistettaisiin kokonaan.

Real Madridille tämä suunnitelma aiheuttaa hankaluuksia. Real Madrid teki äskettäin päätöksen pelata loppukauden ottelunsa kesä-heinäkuussa harjoituskeskuksessa Valdebebasilla. Päätöksen tehdessään se kuitenkin oletti, että kotistadion Santiago Bernabéun stadionremonttitöihin olisi seitsemän kuukautta aikaa ennen kuin katsojia taas päästettäisiin lehtereille. Nyt näyttääkin siltä, että tähän menee vain reilut kolme kuukautta.

Santiago Bernabéun muutostyöt ovat olleet käynnissä jo jonkin aikaa, mutta aikana ennen koronaviruspandemiaa jokainen kotiottelu keskeytti työt. Ennen kutakin ottelua työkoneet ja -välineet piti poistaa stadionilta ja sen jälkeen viedä sinne takaisin. Kun koronavirustauko alkoi, merkitsi se remonttityöntekijöille seitsemän-kahdeksan kuukauden työikkunaa ilman keskeytyksiä.

Nyt Santiago Bernabéun nurmi on poistettu kokonaan, ja samoin katsomorakenteet ovat suurilta osin puretut. Stadionille tulee uusi ultramoderni siirrettävä nurmi, joka mahdollistaa stadionin hyötykäytön myös konsertteihin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin.

La Ligan uusi yleisösuunnitelma mutkistaa kuitenkin pahemman kerran Real Madridin suunnitelmia. Nyt remonttiväellä on todellinen kiire, jotta työt saataisiin valmiiksi syyskuuhun mennessä.

Jos 30 prosentin yleisörajoitus syyskuussa toteutuu, voitaisiin Santiago Bernabéulle ottaa 25 000 katsojaa. Valdebebasilla sijaitsevan Alfredo Di Stéfano-stadionin kapasiteetti on vain 6 000 katsojaa, joten tällöin peleihin voitaisiin ottaa vain 1 800 ihmistä.

Real Madridin tämänhetkinen toive onkin, että Real voisi pelata ensi kauden kaksi ensimmäistä otteluaan vieraskentällä. Siten se saisi aikaa lokakuun alkuun saakka saada Santiago Bernabéun remontin valmiiksi.

Remonttitöihin on nyt siis aikaa korkeintaan neljä kuukautta. Sinä aikana pitäisi asentaa siirrettävä pelialusta, rakentaa stadionin alakatsomot kokonaan uudestaan ja asentaa katsojille uudet, entistä mukavammat istuimet. Hihat on siis pantava heilumaan.

Lähde: AS

Juttua muokattu 3.6. kello 14.12 Valdebebasin katsomokapasiteetin osalta.