Jos isompia takaiskuja ei tule, La Liga -kausi jatkuu puolentoista viikon kuluttua 11. kesäkuuta. Loppukauden ottelut aiotaan kuitenkin pelata tyhjille katsomoille koronaviruspandemian uuden kiihtymisen estämiseksi.

Vaikka aiemmin on spekuloitu julkisesti sillä, että yleisö pääsisi takaisin La Liga -katsomoihin vasta vuoden 2021 puolella, kertoo radiokanava Copen toimittaja Juan Antonio Alcalá, että tyhjät katsomot voivat sittenkin jäädä vain alle puolentoista kuukauden mittaiseksi riesaksi. La Liga -organisaatio nimittäin suunnittelee, että katsojia päästettäisiin rajoitetusti katsomoihin jo uuden kauden alkaessa 12. syyskuuta.

Ajatus on, että syys- ja lokakuun aikana Espanjan kahden ylimmän sarjatason joukkueet voisivat päästää stadioneilleen katsojia siten, että korkeintaan 30 % stadionin kapasiteetista täyttyisi. Marraskuussa yleisömäärärajoitus nostettaisiin jo 50 prosenttiin.

Mikäli kaikki menee virustilanteen puolesta hyvin, voitaisiin tammikuussa 2021 yleisörajoitukset poistaa jo kokonaan. Ensi vuoden alussa voitaisiin teoriassa nähdä sitten jo loppuunmyytyjäkin pelejä.

La Liga ei toki asioista päätä yksin, vaan viimeisen sanan asiassa sanoo Espanjan terveysministeriö. Yhdessä viranomaisten kanssa laaditaan nyt suunnitelmia, joiden turvin stadioneille voitaisiin ainakin pienempiä yleisömääriä jo ensi kauden alkaessa.

[readmore from=La-Liga]

Keskusteluissa on muun muassa se, miten ruuhkilta stadionin sisääntuloporteilla ja uloskäynneillä vältyttäisiin. Samoin La Ligassa pohditaan sitä, olisiko mahdollista ottaa stadioneille katsojia, jotka ovat saavuttaneet immuniteetin koronavirukselle. Tätä varten on kehitteillä erillinen sovellus.

Joka tapauksessa Espanjan ylimmän urheiluneuvoston CSD:n puheenjohtaja Irene Lozano on jo todennut julkisesti, että ei ole poissuljettua, etteikö rajoitettu määrä katsojia voisi päästä stadioneille jo ensi kauden alkaessa.

Koronavirukseen on kuollut Espanjassa yli 27 000 ihmistä.