Barcelona hankki viime kesänä organisaatioonsa lupaavan hollantilaistopparin Xavier Mbuyamban. 18-vuotias Mbuyamba siirtyi seuraan Hollannin toisella sarjatasolla pelanneesta MVV Maastrichtista.

Mbuyamban suunniteltiin jalostuvan Barcelonan junioreissa ja reserveissä kohti pääsarjatasoa, mutta hän esiintyi jo ensimmäisellä kaudellaan niin vakuuttavasti, että pääsi treenaamaan myös edustusjoukkueen mukaan. Aika Barcelonassa näyttää kuitenkin jäävän lyhyesti. Mbuyamba on kieltäytynyt Barcelonan tarjoamasta jatkosopimuksesta, ja tulee suurella todennäköisyydellä jättämään Barcan kesällä vain yhden kauden jälkeen.

Mbuyamban agentti Carlos Barros puhui suojattinsa tilanteesta Voetbal Internationalille. Hänen mukaansa toive vaihtaa maisemaa perustuu siihen, ettei Barcelonalla ole mitään takeita tulevaisuuden roolista seurassa. Horisonttia sumentaa myös ensi vuonna tapahtuva seuran puheenjohtajanvaihdos.

– Epätietoisuus on valtava. Barcelonassa valmistaudutaan puheenjohtajavaaliin, joten on mahdollista, että johtokuntaan tulee paljon uusia henkilöitä. Poliittisesti seurassa on hyvin rauhatonta ja urheilullisesti asioista vallitsee suuri erimielisyys, Barros kuvaili näkemystään Barcan tilanteesta.

– Kun ajatellaan, että jopa Ansu Fatin lainaamista muualle harkitaan… Miten lahjakkuudet muka voisivat lyödä läpi Barcelonassa?

17-vuotias Ansu Fati teki näkyvän läpimurron Barcelonassa viime syksynä, mutta espanjalaismedian mukaan häntä harkitaan lähetettäväksi lainalle ensi kaudella.

Mbuyamban agentin mukaan nuoresta puolustajasta kiinnostuneita seuroja on jonoksi asti, niin La Ligan sisällä kuin muualla Euroopassakin.

– Lähes kaikki Euroopan suurseurat ovat kyselleet Xavierista. Niihin lukeutuu myös Real Madrid, mutta se olisi tietysti puhuttava siirto.

– Juventus ja Inter ovat kiinnostuneita, aivan kuten Englannin ja Saksankin suurseurat. Parhaat kortit ovat Chelsealla. Heidän kanssaan keskustelimme tietysti huolella jo viime vuonna.

Chelsea-siirto jäi viime kesänä toteutumatta seuralle langetetun siirtokiellon takia. Nyt Carlos Barros kehuu avoimesti valmentaja Frank Lampardin vaikutusta seuran ja joukkueen ilmapiiriin.

– Chelseassa vallitsee ainutlaatuinen jalkapalloilmapiiri. Lounaalla istutaan edustusjoukkueen pelaajien kanssa. Seura on laatinut Xavierille kunnianhimoisen suunnitelman.

[readmore from=Barcelona]

– He uskovat aidosti, että hän voisi debytoida edustusjoukkueen avauksessa vuoden tai kahden sisällä. Lampard on jo osoittanut, ettei hän kainostele nuorten pelaajien peluuttamista. Olisi mahtavaa, jos hän voisi pelata jo 20-vuotiaana Chelsean avauksessa, Barros visioi.

195-senttinen Mbuyamba on pelannut tällä kaudella kolmessa UEFA Youth Leaguen ottelussa.

Lähteet: Transfermarkt ja AS