Gerard Deulofeu nousi ensimmäistä kertaa Barcelonan edustusjoukkueen mukaan kaudella 2011-12.

Deulofeu pääsi pelaamaan kyseisellä kaudella kaksi ottelua edustusjoukkueen paidassa.

Huippulupaus ei kuitenkaan koskaan saanut Barcelonassa minkäänlaista roolia, ja pelasi seurassa lopulta vuosien aikana vain 23 ottelua. Deulofeu vietti useita kausia lainalla niin Evertonissa, Sevillassa, AC Milanissa kuin nykyisessä seurassaan Watfordissa. Watford hankki Deulofeun itselleen kesällä 2018.

Espanjalainen on noussut Watfordin avainpelaajien joukkoon. Deulofeu tiedostaa, ettei hänen aikansa Barcelonan edustusjoukkueessa sujunut odotetusti.

– Olen ylpeä siitä, että kasvoin Barcelonassa, koska opin paljon heidän akatemiassaan, mutta kaikki tietävät, ettei aikani edustusjoukkueessa sujunut hyvin. Tavoitteeni oli nousta pysyvästi edustusjoukkueeseen, enkä onnistunut siinä, Deulofeu totesi beIN Sportsille.

– Se oli hyvin vaikeaa, koska pelasin hyvin B-joukkueessa, mutta tiesin, että edustusjoukkueessa pelipaikallani on Leo Messin, Neymarin ja Pedron kaltaisia pelaajia. Silloin pitää päättää, ollako ennemmin kärsivällinen ja odottaa hetkeäsi, vai poistua seurasta ja etsiä peliaikaa muualta.