La Liga -seurat ovat aloittaneet pikkuhiljaa valmistautumisen kauden 2019-2020 jatkamiseen. Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, pyritään pelejä jatkamaan perjantaina 12.6. Tämän toiveen vahvisti La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas.

Cadena Ser tiesi kertoa myös, että sarjan paluuotteluksi on kaavailtu Rámon Sánchez Pizjuán -stadionilla pelattavaa Sevillan derbyä. Kellonaikaa Sevillan ja Real Betisin kohtaamiselle ei ole vielä määritelty, mutta arkipäivästä ja potentiaalisista kuumista lämpötiloista johtuen ottelu alkaisi luultavasti aikaisintaan kello 22 Suomen aikaa. Tämän jälkeen otteluita pelattaisiin kauden loppuun asti luultavasti jokaikinen päivä.

Sevillan ikoninen urheilujohtaja Monchi oli derbyn valikoitumisesta paluuotteluksi innoissaan.

– La Ligan alkamiselle ei ole parempaa kansikuvaa kuin derby. Se vain kasvattaisi ruokahalua. Me kaikki toivomme jalkapallon paluuta, ja tämä olisi suurenmoinen alkuruoka, Monchi totesi AS:n mukaan.

– Kalenteriin katsominen saa minut kyyneliin. Tämä jännitys uuden alun edessä ja sen kokeminen, mitä se merkitsee. Näemme koko ajan vain negatiivisia uutisia, joten on aika vaihtaa levyä ja nähdä jotain muutakin.

[readmore from=La-Liga]

– Jalkapallo on vähemmän tärkeistä asioista kaikkein tärkein. Meidän täytyy kantaa lippumme kohti arkea ja omaksua se tärkeä rooli, joka jalkapallolla on.

Sevillan derbykin pelataan luonnollisesti ilman yleisöä, aivan kuten koko loppukausi.