26-vuotias Chimy Ávila on ollut La Liga -kauden ehdottomia läpimurtopelaajia. Ávila teki Osasunalle 20 ottelussa yhdeksän maalia, kunnes tammikuun lopussa syntynyt polvivamma pakotti hänet pitkälle tauolle.

Ávila on Lionel Messin tavoin kotoisin Argentiinasta, Rosarion kaupungista. Hän on myöhäisherännäinen, sillä Ávila ei ole pelannut ainuttakaan maaottelua edes junioritasolla. Pääsarjatasolla Euroopassa on takana vasta 1,5 kautta, mutta maalitahti on ollut niin hyvä, että kauden aikana Barcelonakin kiinnostui miehestä.

Kun Luis Suárez joutui pitkälle toipilasjaksolle, etsi Barcelona markkinoilta uutta hyökkääjää. Ávilaakin huhuttiin Camp Noulle, mutta siirto kariutui lopullisesti polvivammaan. Kun Ousmane Dembélékin joutui leikkauspöydälle, hankki Barca lopulta poikkeusluvalla Martin Braithwaiten.

Pelaaminen Messin kanssa samassa joukkueessa ei siis vielä toteutunut, mutta vahva kausi Osasunassa on nostanut Ávilan jo Argentiinan A-maajoukkuespekulaatioihin. Tämä ajatushan luonnollisesti hyökkääjän mieltä lämmittää.

– Jokainen pelaaja haluaisi pelata Messin kanssa, saada puolustajakseen (Sergio) Ramosin tai valmentajakseen ”Cholon” (Diego Simeonen, toim. huom.). Messi on ainoa pelaaja, jota ei voi verrata keneenkään, Ávila sanoi Marcan haastattelussa.

– Sanon aina, että Messi on paras, koska olen nähnyt (Diego) Maradonan vain videolta. Messiä vastaan olen pelannutkin, joten siksi sanon Messin.

– Jokainen tekee töitä sen eteen, että saisi puolustaa maansa lipun värejä. Pidän itseäni yhä nuorena, ja tilaisuuteni tulee vielä.

Kun Ávila loukkaantui, todettiin miehen kauden olevan käytännössä ohi. Sitten koronaviruspandemia katkaisi kauden, ja pelejä suunnitellaan jatkettavan yli kuukauden päästä. Kausi venyisi tällöin heinäkuun lopulle, ja hyvin toipumisessaan edistynyt Ávilakin voisi vielä saada tilaisuutensa.

[readmore from=Avila-Chimy]

– Olen iloinen siitä, miten toipumiseni on edennyt. Yritän pitää kaiken kurjan poissa mielestä ja ajatella positiivisesti. Koronavirus on antanut toipumiselleni aikaa.

– Olen hyvin iloinen Osasunassa, toivon pääseväni kuntoon ja saavani taas pelata. Yritän tehdä kaiken mahdollisimman hyvin ja vastata ihmisten minulle osoittamaan rakkauteen.

Ávilan sopimus Osasunan kanssa ulottuu vuoteen 2023.