José Mourinho valmensi Real Madridia vuodet 2010-13.

Kolmen kauden aikana Mourinho voitti Real Madridissa La Ligan, Copan ja Supercopan. Real Madrid ylsi jokaisella Mourinhon kaudella Mestarien liigan välieriin, mutta finaalipaikka jäi nappaamatta.

Mourinhon alaisuudessa Real Madridissa pelannut Álvaro Arbeloa kehui vuolaasti portugalilaisluotsia Valentí Sanjuanin haastattelussa. Arbeloa kuului Mourinhon suurimpiin ystäviin luotsin Real Madrid -aikakaudella ja suuressa roolissa kauden 2011-12 La Ligan mestaruudessa.

– Pidän hänestä valtavasti valmentajana, mutta enemmän persoonana. Pidän häntä ystävänäni. Hänen kanssaan opin, nautin ja työskentelin paljon. Hänen kanssaan nauramista ei voi lopettaa, koska hän on niin hauska. Mourinho on loistotyyppi, joka oli suuressa roolissani urallani ja elämässäni kentän ulkopuolella, Arbeloa vakuutti.

– Hän kykeni vaatimaan sinulta huippusuoritusta treeneissä ja myöhemmin vitsailla kanssasi ja olla osa jätkäporukkaa. Hän oli Cristiano Ronaldon kaltainen tähti. On vaikeaa löytää pelaajien ulkopuolelta niin suuren mediahuomion aikaansaavaa ihmistä.

Arbeloan ja puolustajan kanssa Real Madridissa pelanneen Iker Casillasin välit olivat tunnetusti surkeat Mourinhon aikakaudesta lähtien.

– Tällä hetkellä välimme ovat todella hyvät. En ole nähnyt häntä aikoihin, mutta hän palaa naapurikseni pian. On jätettävä sellaiset asiat (heikot välit) taakse ja muisteltava ainoastaan hyviä asioita.