22-vuotias Lautaro Martínez on yksi lähestyvien siirtomarkkinoiden kuumimmista nimistä. Argentiinalaishyökkääjä yhdistetään toistuvasti Barcelonaan, joskin Barca ja Internazionale ovat tiettävästi vielä kaukana toisistaan siirtokorvausta ajatellen.

Martínez pelaa Interissä nyt toista kauttaan. 66 ottelussa on syntynyt kaikkiaan 25 maalia. Myös Argentiinan A-maajoukkueessa hän on jo vastuunkantaja, sillä 17 maaottelussa Martínez on tehnyt yhdeksän osumaa.

Martínez siirtyi Eurooppaan argentiinalaisesta Racing Club de Avellanedasta 20-vuotiaana. Nyt Racingin amatööri- ja junioripuolen puheenjohtaja Adrián Rubén Fernandez on paljastanut, että myös Real Madrid havitteli hyökkääjää aiemmin, Lautaron ollessa 18-vuotias. Fernandez itse värväsi Martínezin Racingiin juniorina, muutamaa vuotta ennen Interiin siirtymistä.

Real Madrid teki Martínezille sopimuksentarjouksen, mutta Fernandez taivutteli suojattiaan kieltäytymään tästä.

– Minä suostuttelin hänet kieltäytymään Realin tarjouksesta. Sanoin Lautarolle, että hän ei ole esittänyt Racingissa vielä mitään, ja että hän tulisi saamaan vielä parempia tarjouksia, Fernandez sanoi AS:lle.

– Hän tiesi jo etukäteen, että tulevaisuudessa sekä seura että hän tulisivat hyötymään enemmän kuin sillä hetkellä. Hän on aina ollut terävä päästään, ja niin oli silloinkin.

Fernandez on myös vakuuttunut siitä, että Lautaro Martínez sopii paremmin Barcelonaan kuin Real Madridiin.

– Hän olisi erittäin hyvä missä tahansa joukkueessa, mutta luulen, että Barcelonassa hän olisi ratkaisevampi. Se johtuu siitä, keitä Barcelonalla on kentän keskustassa sekä siitä, että hän saisi pelata (Lionel) Messin rinnalla.

– Lautaro etsii todella hyvin tyhjiä tiloja eikä erehdy ylhäällä. Barca on pallonhallintajoukkue ja luulen, että hän sopisi sinne hyvin. Hän on kuitenkin niin hyvä, että onnistuisi missä tahansa.

[readmore from=Martinez-Lautaro]

Fernández uskoo myös, että Lautaro voi hyvin korvata Luis Suárezin tulevaisuudessa. Maaleja on luvassa vielä paljon.

– Luis on mahtava pelaaja ja hänellä on vielä vuosia jäljellä, mutta luulen, että Lautaro olisi ihanteellinen seuraaja hänelle. Lautaro pystyy vastaamaan mihin tahansa haasteeseen, aivan kuten hän tekee Interissäkin.

– Hän tulee tekemään urallaan 400-500 maalia. Hän näytti Racingissa, että hän on aito tappaja, eikä pelkästään sitä. Hän osaa myös puolustaa niinä hetkinä, kun joukkue sitä tarvitsee, Fernández kehui.