Eduardo Camavinga on yksi Euroopan lupaavimmista nuorista pelaajista.

17-vuotias keskikenttäpelaaja on noussut huippukautta pelaavan Rennesin ehdottomaksi luottomieheksi iästään huolimatta.

Camavinga on aloittanut yhtä ottelua lukuun ottamatta kaikki Ranskan pääsarjan kamppailut avauskokoonpanossa ja on kuulunut sarjan parhaimpiin pelipaikallaan keskikentän pohjalla.

Camavinga on siten luonnollisesti herättänyt suurseurojen kiinnostuksen. Camavingaa on yhdistetty siirtohuhuissa muun muassa Real Madridiin, joka on luottavainen ranskalaisen hankinnan suhteen.

Rennesin päävalmentaja Julien Stéphan tiedostaa Camavingan kyvyt ja on vakuuttunut siitä, että nuorukainen kykenee pelaamaan tulevaisuudessa Real Madridin kaltaisessa huippuseurassa.

– Kyllä, hän kykenee pelaamaan Real Madridissa. Näen hänet lähitulevaisuudessa pelaamassa korkeimman vaatimustason seurassa huipputasolla. Hänellä on kaikki ominaisuudet ja potentiaali siihen, jotta siirto suurseuraan on mahdollista, Stéphan totesi AS:lle.

Stéphan haluaa luonnollisesti avainpelaajansa jatkavan uraansa ainakin vielä yhden kauden Rennesissä.

– Olen aina sanonut hänelle, että hänen kannattaisi jatkaa uraansa vielä ensi kauden verran Rennesissä, koska tämä seura on hänen kotinsa ja kasvattajaseuransa. Hänen olisi helpompaa nostaa tasoaan entisestään täällä. Uskon, että hänen on vielä edettävä muutama etappi eteenpäin urallaan ennen siirtoa ehdottomaan suurseuraan.

– On erilaista pelata yksi huippukausi omassa kasvattajaseurassaan kuin pelata 60 ottelua kauden aikana kolmen päivän välein suurseurassa. Hän on nyt jo poikkeava pelaaja, mutta hänen on vielä otettava pari askelta eteenpäin jalkapalloilijana ennen siirtoa huippuseuraan.