Covid-19-virus vei sairaalaan entisen huippumaalivahdin Andrés Palopin. 46-vuotias jo viruksen selättänyt Sevilla-ikoni kertoi sairastumisestaan Instagram-tilillään eilen tiistaina.

– Hei. Tänään on kansainvälinen maalivahtien päivä, mutta en lataa kuvaa etapistani sillä sektorilla. Tänään tein suuren koronavirustorjunnan, ja olen jo kotona, Palop kirjoitti viestissään, jonka kuvassa hän oli yllään sairaalan essu ja kasvoillaan maski.

– Olen viettänyt 12 päivää sairaalassa sairastuttuani Covid-19-virukseen. Valitettavasti sain monien muiden ihmisten tavoin tartunnan. Nyt voin jo sanoa, että oltuani joidenkin päivien ajan pahoinvoiva ja epätietoinen olen nyt saanut negatiivisen testituloksen.

– Haluan kiittää koko sydämestäni 9 de Octubre-sairaalaa (Valenciassa) nopeasta hoidosta ja osoittaa arvostustani lääkäreille, keuhkolääkäreille, sairaanhoitajille, radiologeille, siivoajille ja keittiöhenkilökunnalle. En halua unohtaa ketään, sillä he kaikki olivat erittäin tärkeitä toipumiselleni, Palop lisäsi.

– Kiitos, kiitos ja paljon kiitoksia. En unohda ikinä minulle suomaanne lämpöä ja huolenpitoa. Kiitos perheelleni päivittäisestä tuestanne.

– Nyt eristäydyn 14 päiväksi kotiini ja odotan karanteenin päättymistä, että voin taas halata kaikkia perheenjäseniäni. Iso halaus kaikille, jotka käyvät tätä läpi. Pysykää positiivisina ja vahvoina voittaaksenne taudin. Älkää heikentykö, vaan pysykää henkisesti vahvoina. Pitäkää itsestänne huolta. Terveisin, Andrés Palop.

 

View this post on Instagram

 

Hoy en el #felizdiainternacionaldelportero no cuelgo ninguna foto de mi etapa en esa demarcación , hoy he hecho una gran parada al Coronavirus …. ya estoy en Casa…. Hola amigos he estado 12 días ingresado por culpa del positivo Covid-19 , desgraciadamente y como a muchas personas me infecté y tuve que ingresar en el Hospital . Ahora ya puedo decir que después de unos días de pasarlo mal y de mucha incertidumbre he dado negativo y ya estoy en mi casa . Quiero agradecer al Hospital 9 d’octubre su rápida atención , agradecer de corazón y mostrar todos mis respetos a Los Médicos , Neumólogos , ATS,[email protected] , Radiologos , limpiadoras y cocina… y en general a todo el hospital por que no quiero olvidarme de nadie ya que han sido muy importantes para mi recuperación 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻. Gracias , gracias y muchas gracias no voy a olvidar nunca todo el cariño y atención que me habéis prestado . Gracias a Toda mi familia por estar ahí cada día y hacerme sentir fuerte y darme tanto cariño . Ahora a seguir en mi casa 14 días de aislamiento y a esperar que todo esto pase para poder abrazar a todos mis familiares . Un fuerte abrazo a todos , ánimo a toda la gente que esté pasando por esto a que se mantenga positiva y con todas las fuerzas para vencer , no se debiliten y manténganse fuertes psicológicamente , se sale … cuídense mucho . Saludos Andrés Palop.

A post shared by Andrés Palop . L’Alcudia/Oliva (@andrespalop) on

Valencian kasvatti Palop voitti Espanjan maajoukkueen kanssa EM-kultaa vuonna 2008, vaikkei pelannutkaan koskaan yhtään A-maaottelua. Hän voitti Valencian paidassa La Ligan kaudella 2001-2002 ja UEFA Cupin kaikkiaan kolme kertaa (Valenciassa kerran, Sevillassa kaksi). Kaikkiaan Palop pelasi 16 kauden aikana La Ligassa kaikkiaan 217 ottelua.

Toinen koronaviruksesta toipunut entinen huippumaalivahti on turkkilainen Rüştü Reçber. Vuoden 2002 MM-kisojen tähtiveskari pelasi Barcelonassa seitsemän ottelua kaudella 2003-2004, ja toipui koronaviruksesta kymmenen päivän sairaalassaolon jälkeen.

– Hoitoprosessi oli erittäin vaikea ja pitkä. Virukseen on olemassa terveysministeriömme käyttämä hoitomuoto. Lääkärit hyödynsivät tätä hoitomuotoa huolella kymmenen päivän ajan, Rüstü Recber kertoi AS:n haastattelussa.

– Tietysti läheisteni tuki prosessin aikana oli suurenmoista. Kaikki taistelivat yhdessä tätä taistelua. Lopulta selvisin säikähdyksellä ja olen hyvin onnellinen.

Turkkilaistorjuja kiittää myös Barcelonaa saamastaan tuesta.

[readmore from=Koronavirus]

– He tukivat minua suuresti viruksen aikana ja sen jälkeen. Etenkin Carlos Naval ja Chemi Teres välittivät minulle puheenjohtajan ja seuran toivotukset. Tällaisina hetkinä pieniä yksityiskohtia ei unohda. En unohda, mitä Barca teki puolestani, kun olin kuolemassa koronavirukseen. Sen ansiosta sain elää.

– Haluan kaikkien tietävän, että olen aina Barcelonan käytettävissä. Haluan osoittaa suuren kiitollisuuteni kaikille, etenkin herra Bartomeulle (toim. huom. Barcelonan puheenjohtaja Josep María Bartomeu).