Real Madridin entinen laitapuolustaja Cicinho myöntää, että hän kärsi uransa aikana alkoholiongelmasta.

Brasilialaispuolustaja siirtyi Madridiin tammikuussa 2006 kotimaansa pääsarjaseura São Paulosta ja jatkoi matkaansa italialaiseen AS Romaan kesällä 2007. Kaikkiaan hän pelasi Los Blancosissa 32 ottelua ja voitti La Ligan mestaruuden toisella kaudellaan Espanjassa.

Cicinho, 39, lopetti uransa toissa vuonna pelattuaan neljässä eri maassa. Hän esiintyi Brasilian A-maajoukkueessa 15 kertaa ja oli mukana vuoden 2006 MM-kisoissa.

– Aloitin juomisen noin 13- tai 14-vuotiaana, kun siirryin Botafogo FC:hen, kertoo Cicinho Estado de Sao Paolo -lehden kolumnissaan Marcan mukaan.

– Minulle sanottiin, että kalja on hyvää, joten minä join sitä. Se kaikki alkoi siitä ensimmäisestä kerrasta, eikä se loppunut ennen kuin olin 30. Ryyppäsin lähes 20 vuoden ajan enemmän tai vähemmän kymmenen olutta päivässä.

Cicinhon mukaan hän aloitti juomisen, koska hänellä ei ollut rahaa, mutta jalkapallotienestien myötä hän rupesi ryyppäämään entistä enemmän. Brassipakki poltti myös tupakkaa yli kymmenen vuotta.

– Poltin 11 vuotta. Poltin vain silloin, kun ryyppäsin, mutta jos mietitään, kuinka paljon ryyppäsin… Sitä jatkui koko päivän.

Cicinho tajusi, että hänellä on ongelma, kun hän ei enää nauttinut jalkapallosta.

– Minä rakastin aina jalkapalloa. Jotain on pielessä, kun saa jumalalta lahjan, mutta ei tiedä, miten käsitellä sitä.

– En nauttinut enää kentälle menemisestä, en myöskään harjoituksissa. Olin 30-vuotias ja pelasin Romassa, kun tajusin sen.

Cicinho jatkoi kuitenkin uraansa vielä monta vuotta, kunnes toistuvat polviongelmat ajoivat hänet lopettamaan. Nykyään hän ei alkoholiin koske, mistä brassipuolustaja kiittää vaimoaan, joka ohjasi hänet kuntoutukseen.

– Hän rohkaisi minua palaamaan periaatteisiini, jotka määräytyvät jumalan sanan mukaan. Siten minun muutokseni tapahtui.

– Minulla ei ole ollut ongelmaa alkoholin tai tupakan kanssa kahdeksaan vuoteen. En aio pettää vaimoni luottamusta. Elän niillä periaatteilla, jotka jumala on minulle asettanut.

Cicinho kertoi alkoholiongelmastaan myös vuonna 2017 Fox Sportsin Aquí con Benja -ohjelman haastattelussa.