Barcelona ja Napoli kohtaavat Mestarien liigan neljännesvälierien toisessa osaottelussa 18. maaliskuuta. Tunnelma Camp Noulla voi olla aavemainen, sillä koronaviruksen vuoksi ottelu saatetaan pelata ilman katsojia.

Katalonian aluehallinnon urheiluasioista vastaava pääsihteeri Gerard Figueras puhui asiasta RAC1:n haastattelussa.

– Kun otetaan huomioon terveysaspektit ja että Italia on riskialuetta, on mahdollista, että ottelu [Barcelona-Napoli] on pelattava ilman katsojia, Figueras sanoi.

Lopullista päätöstä vielä mietitään.

– Päätöstä ei ole tehty. Me keskustelemme asiasta seuran kanssa huomenna. Varovaisuusaspektia painotetaan. Tätä asiaa on analysoitava hetki hetkeltä.

Camp Noulla pelattiin viimeksi tyhjille katsomoille 1. lokakuuta 2017. Tuolloin syynä olivat väkivaltaisiksi eskaloituneet katalonialaisten ja poliisien väliset yhteenotot Katalonian itsenäisyysäänestyksestä johtuen.

Espanjassa saatetaan pelata toinenkin iso ottelu – Copa del Reyn finaali – ilman yleisöä tänä keväänä. Baskimaan aluehallinnon turismista vastaava Sonia Pérez puhui asiasta Radio Euskadin Boulevard-ohjelmassa.

– Emme ole vielä siinä pisteessä, että päätös pitäisi tehdä. Kaikki on mahdollista, koska kuten olemme nähneet, asiat tapahtuvat nyt hyvin nopeasti tämän viruksen suhteen, Pérez sanoi.

Copan loppuottelussa kohtaavat Baskimaan suuret, Athletic Bilbao ja Real Sociedad. Ottelu pelataan 18. huhtikuuta.