Sevillan entinen maalinsylkijä Frédéric Kanouté yrittää houkutella Espanjassa syntyneen Adama Traorén Malin maajoukkueeseen.

Valioliigan Wolverhamptonissa pelaava Traoré, 24, syntyi Espanjassa malilaisille vanhemmille ja on edustanut La Rojaa nuorten maajoukkueissa, mutta hän ei ole vielä debytoinut A-maajoukkuetasolla.

Viime vuonna Traorén maajoukkuetilanne aiheutti hämmennystä, kun hän poseerasi Malin pelipaidan kanssa valokuvassa, mutta saikin pian sen jälkeen kutsun Espanjan joukkueeseen. Traoré joutui kuitenkin jättäytymään ryhmästä pois loukkaantumisen takia.

Malin maajoukkueessa 39 ottelua pelannut ja 23 maalia tehnyt Kanouté, 42, kertoi BBC:n haastattelussa, että maan jalkapalloliitto on pyytänyt häntä puhumaan Traorélle. Kanouté edusti itse Ranskaa alle 21-vuotiaiden ikäluokkaan asti, mutta valitsi lopulta vanhempiensa kotimaan.

– Jos olet kuulolla, olen tulossa luoksesi, Adama.

– Malin jalkapalloliitto on soittanut minulle pyytääkseen, että menisin tapaamaan häntä, koska puhun täydellistä espanjaa, joten voisin suostutella hänet.

Frédéric Kanouté pelasi Sevillassa 283 ottelua, joissa hän teki yhteensä 130 maalia. Kuva: Getty Images

– Haluaisin hänen pelaavan Malin paidassa, mutta aion kertoa hänelle totuuden. Siitä tulee tietysti vaikeaa, eikä afrikkalaisessa maajoukkueessa pelaaminen ole välttämättä niin mukavaa.

– Mutta ihmiset arvostavat sitä todella paljon, ja hänellä on mahdollisuus saavuttaa jotain todella suurta tämän erittäin, erittäin lahjakkaan Malin sukupolven kanssa, joten yritän taivutella hänet.

Mali ei ole ikinä pelannut MM-kisoissa. Sen paras saavutus Afrikan-mestaruuskilpailuissa on vuonna 1972 tullut toinen sija.