Espanjan jalkapalloliitto RFEF on nimennyt äsken tuomarijoukkueet ensi viikonlopun La Liga -kierroksella. Erityistä huomiota on saanut, että sunnuntaina pelattavan El Clásicon oikeudenjakajaksi on valittu 42-vuotias Antonio Mateu Lahoz.

Mateu Lahoz on Espanjan tunnetuimpia erotuomareita, sillä hän vihelsi muun muassa kesän 2018 MM-turnauksessa kaksi ottelua. Mestarien liigan lohkovaiheessa Mateu Lahoz jakoi oikeutta kolmessa ottelussa.

Mies on saanut kuitenkin osakseen myös runsaasti arvostelua. Mateu Lahozin on usein todettu ottavan kentällä turhankin suurta roolia, eikä polemiikilta ole aina vältytty.

El Clásicoiden oikeudenjakajana hän on joka tapauksessa jo kokenut. Sunnuntain kohtaaminen on Mateu Lahozille jo viides El Clásico. Neljästä edellisestä sekä Real Madrid että Barcelona ovat voittaneet kaksi. Ensimmäisen clásiconsa Mateu Lahoz puhalsi jo vuoden 2012 Supercopassa, ja viimeisimmän viime kevään sarjaottelussa Santiago Bernabéulla.

Diario SPORT

@sport
#FCB 🔵🔴 | #ElClásico

🔥 ¡Mateu Lahoz será el árbitro del Clásico!

Tuleva El Clásico on mestaruustaistelunkin kannalta potentiaalisesti erittäin ratkaiseva ottelu. Barcelona johtaa ennen tulevaa viikonloppua sarjaa kahden pisteen erolla ennen Real Madridia. Sarjaa on pelaamatta vielä 13 kierrosta.

Ottelu Real Madrid-Barcelona alkaa sunnuntaina kello 22 Suomen aikaa, ja sitä voi seurata C Moren kanavilta.