FC Barcelonaa ravistelee someskandaali. ”Barca-gateksikin” ristityssä sopassa on kyse siitä, että Barcan vuonna 2017 palkkaama someyritys I3 Ventures on tiettävästi masinoinut lokakampanjoita muun muassa Barcelonan entisiä ja nykyisiä pelaajia, sekä puheenjohtajaehdokas Víctor Fontia vastaan. Näitä kohtaan on esitetty kritiikkiä ja arvosteltua useilla I3 Venturesin hallinnoimilla Facebook-tileillä.

AS:n mukaan Barcan pelaajisto on tilanteen edessä ymmällään. Joukkueen sisäisessä WhatsApp-ryhmässä viestit ovat paukkuneet, kun on pohdittu, miksi seura haluaisi tahria kahden tähtensä ja kapteeninsa, Lionel Messin ja Gerard Piquén imagoa.

Reaktiot pelaajien keskuudessa ovat vaihdelleet. Jotkut kieltäytyvät uskomasta väitteisiin lainkaan, jotkut ovat käärmeissään ja jotkut huolestuneita. Ylipäätään ihmetystä on herättänut, miten seura ajautuu uusiin skandaaleihin viikko toisensa jälkeen.

Vasta tammikuussa kummasteltiin kehnosti hoidettua valmentajanvaihdosoperaatiota, jossa joku vuosi medialle tietoja neuvotteluista Xavin kanssa eikä viestintä potkut saaneen Ernesto Valverden kanssa ollut alkuunkaan kunniottavaa. Pian sen jälkeen seurajohtoon lukeutuva Éric Abidal antoi ymmärtää, että Valverden potkut johtuivat pelaajien epäammattimaisesta ja laiskasta asenteesta. Tämä sai itsensä Messin tulistumaan ja vastaamaan tälle kärkkäästi Instagramissa.

Tätä myrskyä ei varsinaisesti kaivattu, kun kauden toinen el Clásico sekä Mestarien liigan pudotuspelit ovat jo ovella. Nyt syypääksi on sanottu seuran puheenjohtaja Josep Maria Bartomeuta, joka AS:n mukaan aikookin tavata pian Messin ja Piquén pian, tulipaloja sammuttaakseen. Selitettävää riittää.

Bartomeun seuraajaksi mielivä Víctor Font kävi jo Cadena SER:in El Largueron haastattelussa. Niin ikään lokakampanjan uhrina ollut Font pitää Bartomeuhun kohdistuvia epäilyjä hyvin raskaina ja vaatii puheenjohtajan eroa.

– Olen yllättynyt, ennen kaikkea yksityiskohdat kuultuani. Viime viikot ovat olleet aika tuulisia ja aistimme, että jotain järjestelmällistä voisi olla sen takana. Tämä on vakava aihe, Font totesi.

– Yllätyin, koska rakennamme projektia tulevaisuutta varten. Me emme ole osa seuran sotaa, vaan olemme sisäpiirin ulkopuolella. On uskomatonta, että seuran varoja käytetään tällaiseen.

[readmore from=Barcelona]

Font vaatii ensi töikseen seuralta lisää läpinäkyvyyttä ja selityksiä. Jatkotoimista päätetään sen jälkeen.

– Jos varmistuu, että Bartomeu on tästä vastuussa, hänen täytyy kantaa vastuunsa ja erota. Nämä asiat kyseenalaistavat seuran moraalin.

– Jalkapallon maailma on hullu ja perustuu tuloksiin, mutta meidän täytyisi aina ajaa rauhaa ja vakautta. Jos Bartomeu todetaan pääsyylliseksi, seuran pitäisi järjestää aikaistettu puheenjohtajavaali.

Lähde: AS