Copa del Reyn loppuottelussa ei nähdä tällä kertaa Barcelonaa, Real Madridia tai Atlético Madridia, sillä yksikään kolmesta ei selviytynyt edes välieriin. Sen sijaan kiinnostavaa lisäväriä finaaliin saattaa tuoda kakkostasolla Segundassa pelaava Mirandés, joka sai torstaina hyvän tuloksen avausosasta San Sebástianissa. Real Sociedad kaatoi Mirandésin 2-1, mutta vierasmaali antaa altavastaajalle kelpo lähtökohdat kotiotteluun.

La Realin valmentaja Imanol Alguacil oli tulokseen tyytymätön eikä odota finaalipaikan lunastamisesta helppoa.

– Ei tämä ollut paras mahdollinen tulos, mutta voitimme kuitenkin. Viimeisistä seitsemästä pelistä olemme voittaneet kuusi, Alguacil sanoi pelin jälkeen AS:n mukaan.

– Tiedämme vierasottelusta tulevan vaikea, sillä Mirandés on pudottanut kolme La Liga -joukkuetta. Jos kuitenkin pelaamme, kuten pelasimme ensimmäisellä puoliajalla…

Alguacilin mielestä paineet ovat tuloksen myötä Mirandésilla, sillä sen on pakko hakea kotipelistään voittoa. Valmentajan mukaan monet kuitenkin pettyivät, sillä hyvän cup-taipaleen myötä monet La Realin kannattajat odottivat joukkueen murskaavan Mirandésin.

– Joukkue ei ottanut yleisön hienosta vastaanotosta voimaa, vaan otti sen velvoitteena. Joukkue puristi liikaa, mutta voitimme huonollakin pelillä. Lisäksi saimme toisella jaksolla kolme selvää maalipaikkaa tehdäksemme lisääkin maaleja, Alguacil lisäsi.

– Yksikään La Realin pelaaja ei ollut tänään tasollaan.

Toinen ääni kellossa oli Mirandés-luotsi Andoni Iraolalla, joka oli omiensa esityksestä ylpeä.

– Olemme otteluparissa takaa-ajajina, mutta silti tyytyväisiä. Pelasimme erittäin hyvän pelin, hyvin Mirandésin tapaisen, ja olimme uskollisia pelitavalle, joka vei meidät tänne asti, Iraola kehui.

Iraolan mielestä La Realin aikainen johtomaali määritteli ensimmäisen puoliajan kulun, ja oli saada hänen ryhmänsä keskittymisen sekaisin. Toista jaksoa hallitsi hänen mielestään Mirandés.

– Riistimme paljon palloja vastustajan kenttäpuoliskolla. Toisella jaksolla Real Sociedad pelasi suoraviivaisemmin. Heillä on vaarallisia pelaajia, mutta selviydyimme siitä melko hyvin.

37-vuotias Iraola aloitti Mirandésin luotsina viime kesänä ja on vasta valmentajauransa toisessa pestissä kyproslaisen AEK Larnakan jälkeen. Oikeana laitapuolustajana pelannut Iraola muistetaan parhaiten Athletic Bilbaosta, mutta hän pelasi urallaan myös seitsemän A-maaottelua sekä puolitoista kautta MLS:n New York Cityssä.

[readmore from=Copa-del-Rey]

Toista osaottelua ajatellen Iraola harmitteli joukkueensa lyhyempää valmistautumisaikaa.

– La Realilla on kaksi päivää enemmän lepoaikaa. Olisi ollut hyvä saada vähän hengähdysaikaa, mutta joukkue on itse taistellut tiensä tänne asti ja nyt on katsottava eteenpäin.

Mirandés kohtaa Real Sociedadin kotikentällään 4. maaliskuuta. Toinen finaalipaikka ratkaistaan Granadan ja Athletic Bilbaon välillä ensinmainitun kotikentällä 5. maaliskuuta. Avausosan voitti Athletic 1-0.