Málagan valmentajan pestistä tammikuussa potkut saanut Víctor Sánchez del Amo hakee entiseltä seuraltaan mittavia 600 000 euron vahingonkorvauksia. Korvausvaatimuksen syynä ovat hänelle koituneet ”moraaliset vahingot”. Asiasta kertoo Cadena SER.

Sánchez erotettiin tammikuussa tehtävästään, kun häntä käsitellyt intiimi video vuoti internettiin (lue lisää). Málagan seurajohto joutui tekemänsä ratkaisun jälkeen ankaran arvostelun kohteeksi.

Sánchezin ja Málagan edustajien on määrä tavata oikeudessa 19. helmikuuta. Mikäli osapuolet eivät pääse tapaamisessa korvaussummasta sopuun, jatkunee oikeusprosessi pidempään.

Poliisi pidätti tammikuussa kolme henkilöä tapaukseen liittyen. Pidätettyjen miesten epäillään julkaisseen Sánchezin intiimin videon WhatsAppissa ja Twitterissä. Twiittiä jaettiin lyhyessä ajassa yli 700 kertaa. Tutkinnassa keskitytään paitsi videon jakajiin niin myös Sánchezin joutumiseen kiristyksen kohteeksi.

Sánchez puhui muutama viikko sitten lehdistötilaisuudeessa kokemastaan. Hänen mukaansa vastaavissa tapauksissa uhreja ovat useimmiten naiset ja lapset. Rikoksen vakavuutta hän korosti siten, että poliisi oli todennut hänelle vastaavan johtavan joskus uhrin itsemurhaan.

– Tutkinnan kohteena on nyt kai jotain 900 profiilia, jotka ovat olettavasti jakaneet tätä rikosta ilman suostumustani, Sánchez sanoi medialle.

– Millaiseksi sosiaalinen media on muuttumassa? Lakien kunnioittamattomuus ei vapauta meitä toimiemme vastuusta. Meidän täytyy tarkastella tekemisiämme. Millaiseksi muokkaamme yhteiskuntaamme tällä tavoin? 900 epäiltyä, ja heitä voi olla lisääkin. He ovat rikostovereita vapaaehtoisesti tai tahtomattaan.

– Lapsilleni sanoin heti, että onneksi tämä tapahtui minulle eikä heille. Voimme ottaa tästä opiksi, Sánchez lisäsi.

Málagan toiminnasta Sánchezin lausunnot eivät jätä hyvää kuvaa. Potkut hän sai WhatsApp-viestin välityksellä.

– Minulle sanottiin, että minulta on pääsy kielletty kaikkiin seuran tiloihin, enkä saa puhua kenenkään seuran työntekijän kanssa. Ei ainuttakaan kysymystä perheestäni.

Sánchez sanoi suostuneensa lähtemään, kunhan hänelle maksetaan viimeiseen työpäivään saakka tehdystä työstä kuuluva palkka. Seura kuitenkin vaati häntä luopumaan osasta palkastaan erottamisen yhteydessä.

– Se oli epäkunnioittavaa. Ja sen päälle he halusivat hallita viestintääni tapauksesta. Eivät he voi sananvapauttani hallita. Minä olin moitteeton aina työskennellessäni seurassa.

– Kun sain seuralta mielestäni sopimattoman ehdotuksen, sanoin heille haluavani työpaikkani takaisin, koska en ollut tehnyt mitään ansaitakseni potkuja. Seuran vastaus oli erokirje, Sánchez del Amo jatkoi.