Heikossa vireessä oleva Atlético Madrid ei onnistunut kukistamaan kotikentällään sarjajumbo Leganésia, vaan sunnuntain paikallispelissä pisteet jaettiin lukemin 0-0. Ottelun lopulla tunteet kuohahtivat niin paljon, että Atlético-luotsi Diego Simeonekaan ei malttanut pysyä kentän rajojen ulkopuolella. Syy ”Cholon” hiiltymiseen oli Leganés-vahti Pichu Cuéllarin äärimmäisyyksiin menneessä ajanpeluussa.

Erotuomari Antonio Mateu Lahoz ei kuitenkaan Cuéllarin temppuilua pitkään seurannut, vaan nosti tälle tilanteesta toisen keltaisen kortin. Näin Leganés joutui pelaamaan lisäajan viimeiset minuutit kenttäpelaaja Jonathan Silva tolppiensa välissä.

Mateu Lahoz oli antanut Cuéllarille ensimmäisen varoituksen 76. minuutilla suunsoitosta. Lisäajan toiseen varoitukseen tuomari kirjasi syitä vaikka muille jakaa. Siksi onkin mahdollista, että Cuéllarin pelikielto ei yhteen otteluun jää.

Tuomariraporttiinsa Mateu Lahoz kirjoitti lisäajan toisen varoituksen syyksi sen, että Cuéllar näytteli joutuneensa pallopojan väkivaltaisuuden kohteeksi. Sitten hän vaati tuomarilta toimia tapauksen takia.

Cuéllar lähti tilanteessa maalinsa taakse palloa noutamaan, ilmeisenä aikomuksenaan pelata aikaa. Jonkinlainen kina pallopojan kanssa johti siihen, että Cuéllar heittäytyi maahan makaamaan. Mateu Lahoz pyysi tämän jälkeen Cuéllaria antamaan maalipotkun heti, mutta koska ajanpeluu jatkui, oli ulosajo selviö.

Tilanteen aikana tunteet lämpenivät entisestään, ja Mateu Lahoz sai Cuéllarin toimista lisää rustattavaa raporttiinsa.

– Kun olin ajanut hänet ulos, hän viivytteli kentältä poistumistaan ja otti yhteen vastustajien kanssa. Hän nipisti naamasta numeroa 20 (Vitolo) ja heti tämän jälkeen läpsi kaulalle ja rintaan numeroa 9 (Álvaro Morata). Lisäksi hän intti, että pallopoika oli käynyt häneen käsiksi, Mateu Lahoz kirjoitti AS:n mukaan mainitsemassa sitä, että Cuéllar tuupertui toistamiseen nurmikkoon ennen kuin peliä päästiin jatkamaan.

Vamos por Movistar Plus+

@vamos
Todo comenzó con la expulsión del Pichu Cuéllar.

Después... Se le puede poner cualquier nombre: sainete, esperpento... #VamosEnJuego

Kaikkiaan Cuéllarin kentältä poistumiseen kului aikaa neljä minuuttia. Leganésin kapteeni Unai Bustinza sanoi olleensa selin hässäkkään pallopojan kanssa eikä siksi voinut sitä kommentoida. Bustinza kuitenkin pahoitteli joukkueensa ja Cuéllarin käytöstä medialle.

– Me olemme vaikeassa tilanteessa, hermot ovat pinnassa ja tunteita on vaikea hallita. Emme viihdy niissä tilanteissa, mutta pyydämme anteeksi sitä, mitä pelissä nähtiin. Meidän täytyy aina näyttää esimerkkiä, Bustinza sanoi AS:n mukaan.