32-vuotiaasta Edinson Cavanista on tulossa tammikuun siirtoikkunan tulikuuma nimi. Uruguaylaishyökkääjän sopimus Paris Saint-Germainin kanssa umpeutuu ensi kesänä, ja Cavani siirtynee uuteen seuraan joko jo tammikuussa tai viimeistään kesällä.

Vaikka Cavania on huhuttu myös ainakin Chelseaan, Tottenhamiin ja Manchester Unitediin, on maalitykin perässä kaikkein kiivaimmin koko kauden ajan tehottomuudesta kärsinyt Atlético Madrid. PSG:n urheilujohtaja Leonardo vahvisti jo medialle sekä Atléticon tarjouksen että Cavanin siirtopyynnön, mutta neuvotteluissa ollaan toistaiseksi oltu kaukana yhteisymmärryksestä.

Cavanin äiti Berta Gómez vahvisti kuitenkin AS:lle, että nimenomaan Atlético Madrid on se seura, johon Cavani mieluiten haluaisi siirtyä. Eikä toive ole mitään hetken huumaa, vaan Cavanilla on ollut Atlético-sympatioita jo pidempään.

– PSG on hylännyt jo kolme Atlético Madridin ehdotusta, mutta poikani on pyytänyt siirtoa. Nyt vain odotamme, että seurat pääsevät sopuun, Gómez paljasti.

– Tilanne on mutkikas, mutta Edinson haluaa pelata Atléticossa. Jos se ei onnistu nyt, niin kesällä varmasti. Olemme toivoneet siirtoa Atléticoon jo vuosien ajan, mutta se ei riipu pojastani, vaan Paris Saint-Germainista ja Atlético Madridista.

– Atlético on ehdottomasti poikani ykköstoive. Sen jälkeen, kun kävimme Espanjassa neljä vuotta sitten, sekä seuran puheenjohtaja että Cholo (=Atléticon valmentaja Diego Simeone) ovat soittaneet Edinsonille lukuisia kertoja.

Siirron esteenä on toistaiseksi ollut korvauserimielisyyksien lisäksi se, ettei PSG ole varma, ehtiikö se löytää Cavanille sopivan korvaajan. Vaikka minuutit ovat olleet tällä kaudella entistä tiukemmassa, ei Mestarien liigan suhteen haluta ottaa riskejä. Cavanin äiti ei ole tästä mielissään.

– Ymmärrämme sen, mutta en ymmärrä sitä, että he haluavat hänen jäävän, ja sitten antavat hänelle kuusi minuuttia peliaikaa. He eivät kohtele häntä hyvin, vaikka hän on antanut PSG:lle kaikkensa lähes seitsemän vuoden ajan, Gómez lataa.

[readmore from=Cavani-Edinson]

– Jos häntä käytetään vain vähän, niin antaisivat hänen lähteä seuraan, joka tarvitsee hänen maalejaan – kuten Atlético Madridiin.

PSG:n kolmessa edellisessä ottelussa Cavani ei ole ollut kokoonpanossa, ja ranskalaismediassa on spekuloitu Cavanin ryhtyneen kapinaan. Nämä väitteet pelaajan äiti kiistää.

– Ei ole totta, että hän on alkanut kapinoida. Hänellä on ollut kipuja häpyluussa, ja hän sanoi sen seuralle ja valmentajalle. Koska siirto on mahdollinen, ei hän tietenkään halunnut ottaa mitään riskejä.