La Ligan 20. kierros potkaistaan käyntiin perjantaina mielenkiintoisella ottelulla.

Leganés isännöi Butarquella Getafea kauden toisessa ja samalla viimeisessä derbi del sur de Madridissa. Etelä-Madridin derbyt ovat herättäneet kiivaita tunteita jo vuosikymmenien ajan ja kyseessä on edelleen Espanjan ainoa derby, joka on pelattu kuudella eri sarjatasolla.

Kun seurat kohtasivat edellisen kerran, koitui se Leganésin silloisen päävalmentajan Mauricio Pellegrinon kohtaloksi. Pellegrino erosi ottelun jälkeen, kun Getafe oli voittanut derbyn maalein 2-0 ja Leganés oli edelleen voitoitta.

Pellegrinon eroamisen jälkeen Leganés on parantanut otteitaan huomattavasti Javier Aguirren alaisuudessa, mutta Leganés koki suuren takaiskun ennen perjantaista derbyä. Sevilla nimittäin maksoi Leganésin ykköskärjen Youssef En-Nesyrin 20 miljoonan euron ulosostopykälän ja marokkolaishyökkääjä muutti Madridista Andalusiaan. Leganés ei ole ehtinyt hankkia En-Nesyrille korvaajaa, joten Aguirre lähtee derbyyn Martin Braithwaite ja Guido Carrillo kärjessään.

Jos Leganésilla ei ole En-Nesyriä käytettävänään, voi samaa sanoa Getafestakin. Myös Getafe saapuu derbyyn ilman parasta maalintekijäänsä. Huiman syyskauden pelannut Ángel Rodríguez loukkaantui Copan ottelussa Badalonaa vastaan ja saattaa palata pelikentille ensi viikon viikonloppuna Betisiä vastaan. Getafe-luotsi José Bordalás peluuttaa Jorge Molinaa Ángelin tilalla.

Leganésilla on mahdollisuus poistua ensimmäistä kertaa tällä kaudella putoamisviivan väärältä puolelta, jos Getafe kaatuu derbyssä. Getafe sen sijaan voi nousta viidenneksi sarjataulukossa voittamalla Leganésin. Kuva: Getty

Lauantaina Real Madrid isännöi Sevillaa Bernabéulla kierroksen huippukamppailussa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Real Madridia viime kaudella valmentanut Julen Lopetegui palaa Bernabéulle vastustajana.

Real Madrid aloitti vuoden voittamalla Atléticon Supercopan finaalissa rangaistuspotkukilpailussa. Supercopan finaalissa nilkkaansa loukanneen Sergio Ramosin oli määrä olla sivussa Sevilla-ottelusta, mutta Ramos on ehtinyt jo kuntoutua vammastaan ja kykenee pelaamaan kasvattajaseuraansa vastaan.

Myös Karim Benzema osallistui Real Madridin harjoituksiin perjantaina. Federico Valverde kärsii pelikiellosta ja Eden Hazard on edelleen sivussa pelikentiltä.

Hienosti uuden projektin Sevillassa aloittanut Lopetegui on saanut joukkueensa hyvään iskuun. Sevilla on sarjassa neljäntenä tasapisteissä Atléticon kanssa ja voi nousta lauantaina voitolla vain kahden pisteen päähän Real Madridista.

Lopetegui saa todennäköisesti käyttöönsä Leganésista saapuneen En-Nesyrin. Munas Dabbur siirtyi jo Saksaan ja Chicharito Hernández on lähtökuopissa, joten Sevilla tarvitsi uuden hyökkääjän pikaisella aikataululla ja En-Nesyri nähtäneen jopa avauskokoonpanossa Bernabeúlla.

Setién debytoi Barcelonan peräsimessä sunnuntaina. Kuva: Getty

Sarjakärki Barcelona kohtaa Granadan Camp Noulla sunnuntaina. Kyseessä on Quique Setiénin ensimmäinen ottelu Barcelonan peräsimessä.

Maanantaina seuraan saapunut Setién on ehtinyt olla jo monessa mukana. Ensiksi Setién perui edustusjoukkueelle luvatun vapaapäivän ja piti kahdet harjoitukset päivässä niin tiistaina kuin keskiviikkonakin. Torstai-iltana Setién vei edustusjoukkueen illalliselle ja viettämään yhdessä aikaa. Setién on nostanut myös Riqui Puigin ykkösjoukkueeseen ja Puigin odotetaan olevan Barcelonan kokoonpanossa sunnuntaina.

Sunnuntainen ottelu Granadaa vastaan on myös ensimmäinen ilman loukkaantunutta Luis Suárezia. Suárez kävi polvioperaatiossa ja on jopa neljä kuukautta sivussa pelikentiltä.

Espanjalaislehdistön mukaan Setién ei halua hankkia Suárezille korvaajaa, vaan uskoo löytävänsä sellaisen B-joukkueesta. Torstaina Setién nosti Abel Ruizin ja Alejandro Marquésin harjoittelemaan edustusjoukkueen kanssa ja on mahdollista, että joko Ruiz tai Marqués on Barcelonan kokoonpanossa sunnuntaina.

La Ligan 20. kierros

Perjantai 17.01.

22.00. Leganés-Getafe

Lauantai 18.01.

14.00. Levante-Alavés
17.00. Real Madrid-Sevilla
19.30. Osasuna-Valladolid
22.00. Eibar-Atlético

Sunnuntai 19.01.

13.00. Mallorca-Valencia
15.00. Betis-Real Sociedad
17.00. Villarreal-Espanyol
19.30 Athletic-Celta
22.00. Barcelona-Granada