Jos on Barcelonan oikean laitapuolustajan pelipaikka herättänyt välillä lieviä kysymysmerkkejä, tehdään seurassa tällä hetkellä kaikki voitava, jotta tilanne muuttuisi pian. Barcelona on nimittäin värväämässä jo toista kovan luokan brassilupausta kyseiselle tontille.

Se ensimmäinen, Emerson, pelaa tosin tällä hetkellä vielä Real Betisissä, mutta Barcelona omistaa osan hänen pelaajaoikeuksistaan ja voi lunastaa miehen omakseen kesällä 2021 vaivaisella yhdeksän miljoonan euron siirtosummalla.

Tiistaina 21 vuotta täyttänyt Emerson on ollut kauden suuria läpimurtopelaajia. Brasilian A-maajoukkueeseenkin noussut Emerson on pelannut lähes kaikissa otteluissa Betisin avauksessa oikeana laitapakkina, ja on tehtaillut 16 sarjaottelussa upeat tehot kolme maalia ja neljä maalisyöttöä.

Jos Emersonin kohdalla ei syystä tai toisesta kaikki natsaisikaan, on Barcelona lähellä kiinnittää vielä nuoremman lupauksen, 17-vuotiaan oikean laitapuolustajan Yan Couton. Couton siirtosuunnitelmasta kertoo Brasilian Goalin pohjalta Mundo Deportivo.

Tällä hetkellä Curitibassa pelaava Couto oli yksi alle 17-vuotiaiden MM-turnauksen kohutuimpia pelaajia. Brasilia voitti kisoissa mestaruuden, ja koko kisojen ajan joukkueensa eturintamassa loistanut Couto syötti loppuottelun voittomaalin. Hänet valittiin myös turnauksen tähdistöjoukkueeseen.

[readmore from=Barcelona]

Yan Couto on erittäin hyökkäävä laitapuolustaja. Mediatietojen mukaan Barcelona on maksamassa hänestä viisi miljoonaa euroa. Coutoa on tavoitellut tiettävästi myös Arsenal.

168-senttistä laitapakkia kehutaan erittäin nopeaksi pelaajaksi, jonka kuntopohja kestää laidalla ravaamisen. Alle 17-vuotiaiden MM-kisoissa häneltä jäi kaksi peliä väliin suoran ulosajon takia, mutta pelikelpoisena hän oli aina Brasilian avauskokoonpanossa.