Barcelona putosi torstaina pelatussa dramaattisessa välierässä Atlético Madridille Espanjan Supercupissa. Kirvelevä loppuhetkien tappio – Barcan johdettua peliä 2-1 – oli jälleen yksi tärkeä pudotuspelitappio Ernesto Valverden aikakaudella. Siksi torstaista lähtien tapetilla onkin ollut se, vieläkö Valverde voi Barcelonan valmentajana jatkaa.

Barcelona on neuvotellut viime päivinä seuralegenda Xavin kanssa siitä, suostuisiko tämä jatkamaan Valverden tekemää työtä. Xavi kuitenkin tiettävästi kieltäytyi tehtävästä sunnuntai-iltapäivänä. 39-vuotias entinen pelaajasuuruus haluaa kunnioittaa sopimustaan qatarilaisen Al-Saddin kanssa ja aloittaisi Barcelonan valmentajana mieluiten ”puhtaalta pöydältä”, mahdollisesti ensi kesänä.

Tämänhetkisillä tiedoilla Barcelonan maanantaiaamun harjoitukset vetää edelleen Valverde. On kuitenkin hyvin ymmärrettävää, jos ei Valverde ole varsinaisesti tyytyväinen seurajohdon toimintatapaan.

Mundo Deportivo pitää myös hyvin mahdollisena, että 55-vuotias Valverde saa vielä sunnuntai-illan aikana lähtöpassit. Lehden mukaan Barcelonan johtoporras kokoontuu vielä tänään tekemään lopullisen ratkaisun valmentajatilanteen suhteen. Kokouksessa ovat läsnä sunnuntaina Qatarista palanneet, Xavin kanssa neuvotelleet Óscar Grau ja Éric Abidal, sekä seuran puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu ja Javier Bordas ja Ramón Planes.

Lehti pitää todennäköisenä, että Valverdelle osoitetaan ovea. Yksi mahdollisuus on, että Barcelona nostaa edustusjoukkueen luotsiksi Barcelona B:n valmentajan Javier García Pimientan. 45-vuotias García Pimienta voisi vetää kauden loppuun, jotta Xavi voisi ottaa kesällä ohjat. Kaudella 2017-2018 UEFA Youth Leaguen voittaneen Barca-kasvatin kanssa keskusteltiin tästä mahdollisuudesta jo ennen torstain Supercopa-välierää.

[readmore from=Barcelona]

Cadena SER kertoo Barcelonalla olevan tässä vaiheessa kaksi muutakin valmentajaa harkinnassa. Yksi on Quique Setién, joka on ollut vailla töitä lähdettyään Real Betisistä viime kauden päätteeksi. Toinen puolestaan on 39-vuotias Gabi Milito, joka pelasi Barcelonassa vuosina 2007-2011. Nyt ex-toppari valmentaa kotimaassaan Argentiinassa Estudiantesia, johon hän värväsi muutama viikko sitten myös Barca-ikoni Javier Mascheranon.

Seuran sisällä kovassa huudossa ovat myös Ronald Koeman ja Robert Martínez, mutta molempien näköpiirissä siintävät ensi kesän EM-kisat, Hollannin ja Belgian maajoukkuevalmentajina.