Atlético Madrid eteni Supercopan finaaliin kaatamalla Barcelonan torstaina mielettömässä trillerissä lukemin 3-2. Ottelu pelattiin Saudi-Arabiassa.

Avausjakso oli Barcelonan hallintaa, mutta se ei kuitenkaan kyennyt iskemään avausmaalia. Pallonhallinta oli Barcalla 75-prosenttisesti ensimmäisellä puoliajalla. Paras paikka osui Lionel Messille, mutta Jan Oblak torjui argentiinalaisen laukauksen boksin sisältä upeasti.

Toinen jakso ehti vanheta vain 17 sekunnin verran, kun Atlético siirtyi ottelussa johtoon. Keskikenttäpelaaja Koke tuli puoliajalta vaihdosta sisään, ja iski saman tien pallon verkkoon komean kuvion päätteeksi.

Barcelona tasoitti ottelun kuitenkin nopeasti. Messi sai pallon boksin reunalla, harhautti yhden puolustajan, ja laukoi pallon voimalla oikealla jalallaan etukulmaan. Tunnin kohdalla argentiinalainen iski pallon verkkoon toistamiseen, mutta osuma hylättiin VAR-tarkastuksen jälkeen. Pallo oli osunut Messin käteen laukausta edeltäneessä tilanteessa.

Pari minuuttia myöhemmin Barca iski jälleen, ja tällä kertaa osumaa ei hylätty. Jordi Alban loistava keskitys löysi Luis Suárezin pään, mutta Oblak torjui upeasti uruguaylaisen puskun. Oblakin epäonneksi pallo kimposi hänen käsistään kuitenkin suoraan entiselle Atléti-hyökkääjälle Antoine Griezmannille, jolla oli helppo työ laittaa pallo verkkoon.

Ottelun 74. minuutilla Barcelonalta hylättiin jälleen maali VAR-tarkastuksen jälkeen. Arturo Vidal jatkoi sivuvapaapotkun maalin eteen Gerard Piquélle, joka pääsi laittamaan pallon lähes tyhjään maaliin. Videotarkastuksen perusteella Vidal oli kuitenkin niukasti paitsion puolella.

Kamppailun 80. peliminuutilla Barca-vahti Neto kaatoi Vitolon, ja pallo vietiin pilkulle. Alvaro Morata laukoi pallon varmasti oikeaan alakulmaan, ja tasoitti ottelun.

Muutamaa minuuttia myöhemmin katseltiin jälleen videoita. Pallo näytti osuvan boksin sisällä Barca-puolustaja Piquén käteen, mutta pelivälinettä ei kuitenkaan viety pilkulle.

Madridilaisseura ratkaisi ottelun nimiinsä 86. minuutilla. Ángel Correa pääsi karkuun Barca-puolustukselta ja laukoi pallon verkkoon Neton käsien kautta.

Atlético kohtaa finaalissa sunnuntaina toisen madridilaisseuran. Real Madrid eteni finaaliin keskiviikkona kukistamalla Valencian lukemin 3-1.