Barcelonassa kaksi perättäistä La Liga -mestaruutta voittanut Ernesto Valverde on lähempänä potkuja kuin kertaakaan aiemmin Barca-uransa aikana. Valverde on kokenut potkut vain kerran pitkän valmentajauransa aikana – tammikuussa 2010 Villarrealissa – mutta nyt erottamisen uhka on erittäin konkreettinen.

Barcelonan johtohenkilöt neuvottelivat viikonloppuna Xavin kanssa, mutta seuralegenda ei ollut halukas astumaan Valverden saappaisiin ainakaan ennen kesää. Sunnuntai-iltana Barcan johtoporras pitääkin tiettävästi nyt ratkaisevaa palaveria pohtiessaan sitä, osoitetaanko Valverdelle ovea.

Jos erottamiseen päädytään, on ykkösehdokkaaksi Valverden seuraajaksi nousemassa 45-vuotias Javier García Pimienta. García Pimienta on Barcelonassa syntynyt seuran oma kasvatti, jonka pelaajauraa vakava polvivamma vaikeutti pahasti. Valmentajana García Pimienta on toiminut vuodesta 2006 lähtien, koko ajan Barcelonan organisaatiossa. Ensin junioreissa ja viimeksi seuran reservijoukkueessa.

García Pimienta on siten tehnyt läheistä yhteistyötä myös Valverden kanssa. Sportin mukaan hän on kuitenkin valmis tehtävään, jos seurajohto hänelle valmentajan työtä tarjoaa. Kyse olisi ilmeisesti alustavasti loppukauden mittaisesta pestistä.

Sport nosti esille myös joulun tienoilla tekemänsä García Pimientan haastattelun. Näin valmentaja kommentoi tulevaisuuttaan FC Barcelonassa.

[readmore from=Barcelona]

– Olen tehnyt kovasti töitä päästäkseni tänne asti ja uskon, että olen ansainnut tämän. Kukaan ei ole lahjoittanut minulle mitään, enkä minä sulje ovia miltään. Koen olevani kykeneväinen saavuttamaan minkä tahansa haasteen, García Pimienta totesi joulukuussa kysymykseen edustusjoukkuetta koskien.

– Minä en huijaa enää ketään, vaan kaikki tietävät, miten työskentelen. Mallini on tietysti ja selkeästi Barcelonan profiili. En tiedä, mitä tulee tapahtumaan. Edustusjoukkueen valmentajan tehtävästä puhuminen on iso juttu, mutta koen olevani valmis. Uskon omaan filosofiaani ja seuran juniorijoukkueiden pelaajiin.