La Liga -yllättäjä Getafe ilmoitti keskiviikkona tammikuun siirtoikkunan ensimmäisestä uudesta vahvistuksestaan. Joukkueeseen siirtyy Nigerian maajoukkuepelaaja Peter Etebo loppukauden lainasopimuksella Englannin Mestaruussarjan Stokesta. Lainapestiin sisältyy myös osto-optio.

Etebon hankinnalle tuli aito tarve, kun 33-vuotias Markel Bergara joutui lopettamaan uransa vaikean polvivamman takia. Bergaran kausi oli muutenkin pahasti torso, sillä käsivamman takia hän ehti pelata alkukaudesta vain kolmessa pelissä.

Eteboa pidetään fyysisesti vahvana pelaajana, joka voi pelata niin keskikentän keskustassa kuin oikealla laidallakin. Hän on myös La Ligassa vanha tuttu, sillä nigerialainen pelasi Las Palmasin riveissä kevätkaudella 2018. Tällä kaudella Etebo pelasi Stoken paidassa 11 sarjaottelua.

Nigerian maajoukkueessa 24-vuotias Etebo on pelannut jo 33 A-maaottelua. Hän oli avauskokoonpanossa kaikissa Nigerian kolmessa ottelussa kesän 2018 MM-turnauksessa.

Getafe on La Ligassa kauden ensimmäisen puolikkaan jälkeen sijalla 7, viisi pistettä neljännestä sijasta. Eurooppa-liigan pudotuspeleissä se kohtaa Ajaxin.