Uutisoimme aiemmin tällä viikolla Mundo Deportivon tietojen pohjalta, että Barcelona on tehnyt ensimmäisen tarjouksensa kroatialaiselle Dinamo Zagrebille hyökkäävästä keskikenttäpelaajasta Dani Olmosta.

Sama tieto on kantautunut myös 21-vuotiaalle Olmolle, joka vietti monta vuotta Barcelonan organisaatiossa, kunnes hän siirtyi Kroatiaan, jossa hänestä on kasvanut paikallinen supertähti.

– Olen iloinen huhuista, joiden mukaan minusta on tehty konkreettinen tarjous ja Barcelona harkitsee minun tuomista kotiin. Vietin La Masiassa (Barcelonan akatemiassa) kuusi vuotta, kommentoi Olmo L’Esportiun haastattelussa.

Hän jätti Barcelonan 16-vuotiaana ja otti urallaan askeleen, jota harva odotti. Siirto Zagrebiin on kuitenkin osoittautunut jymymenestykseksi.

– Se ei ollut helppoa. Päätöstä ei tehty yhdessä yössä. Pääsimme sopuun mietittyämme sitä tovin. Nyt kun näen, miten olen kehittynyt ja missä olen, voin kertoa olevani todella ylpeä siitä päätöksestä.

Olmo ei osaa sanoa, olisiko hän voinut saavuttaa samanlaista menestystä ja kehitystä jossain toisessa seurassa.

– Sitä emme ikinä saa tietää. Siitä voin olla varma, että saan kiittää Dinamoa siitä, missä nyt olen. Olen alle 21-vuotiaiden Euroopan mestari, olen debytoinut A-maajoukkueessa, pelannut Mestarien liigassa. Ne ovat isoja juttuja. En todellakaan kadu päätöstäni siirtyä Kroatiaan.

Dani Olmo teki voittomaalin, kun Espanja kukisti viime kesänä Saksan alle 21-vuotiaiden EM-loppuottelussa 2-1. Kuva: Getty Images

Olmo oli auttamassa Dinamoa Mestarien liigaan tekemällä karsinnoissa kolme osumaa ja antamalla kolme maalisyöttöä. Lohkovaiheessa hän onnistui maalinteossa vielä kahdesti ja alusti yhden osuman. Dinamo jäi lohkossaan viimeiseksi, mutta Olmo esiintyi siinä määrin edukseen, että Euroopan jalkapalloliitto Uefa valitsi hänet kilpailun viime vuoden läpimurtojoukkueeseen.

Kausi Kroatiassa on puolivälissä ja Dinamo on jälleen matkalla mestaruuteen, mutta Olmo toivoo siirtyvänsä uuteen seuraan jo tammikuun aikana.

– Uskon, että kaikille olisi parhaaksi, jos lähden Zagrebista nyt, kunhan seurat pääsevät yhteisymmärrykseen.

Olmolla on selkeä syy, miksi hän haluaa vaihtaa seuraa tässä vaiheessa. Ensi kesänä vuorossa ovat aikuisten EM-kisat, jonne hän haluaa mukaan.

– EM-kisat ovat tavoitteeni, mutta sitä on vaikea saavuttaa, jos pelaan seuraavan kuuden kuukauden aikana pienessä sarjassa, kuten Kroatiassa. Haluan ottaa askeleen eteenpäin. En pelkästään EM-kisojen takia, mutta myös kehittyäkseni.

– Myös seura (Dinamo Zagreb) on sitä mieltä, että olen saavuttanut korkeimman tason, jonka voin täällä saavuttaa.

Viime marraskuussa Dani Olmo debytoi Espanjan A-maajoukkueessa ja pääsi heti maalin makuun. Kuva: Getty Images

– He tietävät, mikä tilanteeni on. He ovat valmiita kuuntelemaan tarjouksia.

Huhujen mukaan kroatialaisseura haluaa Olmosta 40 miljoonaa euroa. Siihen hän reagoi naureskellen.

– Minun ei tarvitse puhua numeroista. Se on seurojen ja agenttien homma.

– Minä olen antanut paljon Dinamolle ja Dinamo on antanut paljon minulle. Nyt meidän on tehtävä yhdessä töitä löytääksemme ratkaisun, josta on meille kaikille hyötyä.

Olmo debytoi Espanjan A-maajoukkueessa viime marraskuussa EM-karsintapelissä Maltaa vastaan ja kruunasi ensiottelunsa iskemällä maalin 7-0-voitossa. Tuolloin La Rojaa valmensi vielä Roberto Moreno, joka sai väistyä, kun Luis Enrique palasi maajoukkueen käskyttäjäksi. Olmo ei ole vielä keskustellut tulevaisuudestaan maajoukkueessa Enriquen kanssa, vaikka tuntee hänet entuudestaan.

– Emme ole puhuneet. Tulen aina olemaan kiitollinen Roberto Morenolle hänen antamastaan mahdollisuudesta. Nyt valmentajana on Luis Enrique, jonka alaisuudessa pelasin alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa.