Felipe siirtyi kuluvaksi kaudeksi Atléticoon Portosta noin 20 miljoonalla eurolla.

Toppari saapui seuraan korvaamaan Diego Godínia. Godín siirtyi Internazionaleen, kun Atlético ei suostunut tarjoamaan hänelle monivuotista jatkosopimusta.

Moni ei uskonut Felipen nappaavan avauskokoonpanon paikkaa, sillä Diego Simeonen odotettiin luottavan normaaliin tapaan Josema Giméneziin ja Stefan Saviciin. Toisin kävi – tosin Felipen kannalta hieman onnekkaastikin.

Giménez ja Savic ovat kärsineet nimittäin läpi kauden jatkuvista loukkaantumisista ja Simeone joutui peluuttamaan Felipeä avauksessa. Felipe on onnistunut näyttöpaikoissaan ja kuuluu tällä hetkellä ansaitusti Atléticon avaukseen.

– Totta puhuen en edes tiennyt olevani Atléticon seurahistorian kallein puolustaja. En ajattele sitä ja vaikka olisin tiennyt sen alusta asti, en olisi antanut sille painoarvoa. Onnistuin hyvin Portossa ja olen käynyt läpi vaikeita aikoja. Tiesin, että Atléticossa peliajan saamisesta tulee vaikeaa, koska täällä on loistavia puolustajia, mutta käytin mahdollisuuteni hyväkseni ja tässä ollaan, Felipe iloitsi O Jogon haastattelussa.

Felipe ei näe itseään uutena Godínina.

– Godín pelasi uskomattoman uran Atléticossa. Hän on esimerkki minulle, mutta en näe itseäni uutena Godínina. Olen Felipe ja olen erilainen pelaaja. Minun on tehtävä oma historiani tässä seurassa.