20-vuotias Kai Havertz on yksi tämän hetken valovoimaisimmista lupauksista kansainvälisessä jalkapalloilussa. Hän sijoittui tuoreimmassa Golden Boy -äänestyksessä kärkikolmikkoon Atlético Madridin hehkutetun João Félixin takana, ja on pelannut Saksan A-maajoukkueessa jo seitsemän ottelua.

Saksalaislehti Bildin mukaan Havertz päättää lähiviikkojen aikana, missä joukkueessa hän pelaa kaudella 2020-2021. Havertzilla on nykyisen seuransa Bayer Leverkusenin kanssa sopimusta vuoteen 2023, mutta Werkself lienee valmis pelintekijänsä myymään. Korvaussumma tulee olemaan suuri.

Bildin mukaan Havertz käy neuvotteluja peräti seitsemän eri seuran kanssa. Kärkisijoilla kisassa ovat Bayern München sekä FC Barcelona, Havertzin lapsuuden suosikkiseura.

Konkreettisia keskusteluja Havertz ja hänen agenttinsa käyvät lisäksi Liverpoolin, Chelsean, Manchester Cityn, Manchester Unitedin sekä Real Madridin kanssa. Ratkaisevana tekijänä seuravalinnassa pidetään miehen pelillistä roolia joukkueessa.

Vasenjalkaisen Havertzin parhaina vahvuuksina pidetään poikkeuksellista rauhallisuutta pallon kanssa sekä erinomaista pelinäkemystä. Osaltaan seuravalinnassa painaa varmasti myös uuden joukkueen valmentaja, jonka toivotaan tukevan Havertzin kehitystä. Mikäli Tottenhamista kenkää saanut Mauricio Pochettino päätyisi Bayern Müncheniin, uskotaan sen nostavan Bayernin osakkeita.

[readmore from=Havertz-Kai]

AS:n mukaan Bayer Leverkusen toivoo voivansa saada Havertzista noin 130 miljoonaa euroa. Bayern München teki nuorukaisesta jo viime kesänä tarjouksen, joka oli suuruudeltaan 90 miljoonaa euroa plus mahdolliset menestysbonukset päälle. Tämän tarjouksen Leverkusen kuitenkin torppasi.

Tällä kaudella Havertz on tehnyt kymmenessä bundesliigapelissä kaksi maalia, mutta viime kausi oli häneltä suorastaan huikea. Tuolloin saldona oli 17 maalia ja neljä maalisyöttöä. Havertz sijoittui Bundesliigan maalipörssissä kolmanneksi Robert Lewandowskin ja Paco Alcácerin jälkeen.