Putoamisviivan alla majaileva Espanyol sai lisää vaikeuksia, kun se hävisi Wanda Metropolitanolla Atlético Madridille 1-3 (lue raportti ottelusta). Tulos oli raju pettymys Espanyolin David Lópezille, joka lateli TV-kameroiden edessä tuomaritoiminnasta suorat sanat – vihjaillen samalla Atléticon ”politikointia” kohtaan.

– Varon sanojani, koska tiedätte, miten kaikki toimii. On kuitenkin selvää, että olemme kiukkuisia. Nyt kun olemme nähneet hidastuksia, niin entistäkin kiukkuisempia, López puuskahti AS:n mukaan.

Varsinaisesti puolustajaa ei risonut Ángel Correan tekemä maali, joka rakennettiin aivan paitsion rajamailta. Sen sijaan hänen oman maalinsa hylkääminen otti todella päähän.

– Luulen, että Correan maali oli hyvin täpärä tilanne. Voi olla, että se oli parin senttimetrin verran paitsio. Tekemässäni tasoitusmaalissa sen sijaan jokainen, joka ymmärtää jalkapalloa tietää, etten rikkonut. Jos tilanne olisi ollut päinvastoin, olisiko siitä tullut rankkari? En usko.

– Vähintäänkin minun ja Felipen välinen tilanne olisi pitänyt tarkistaa videolta . En halua käyttää sitä tekosyynä, koska Atlético oli parempi ja voitti, mutta meidän tilanteessamme tappio todella sattuu, López voivotteli.

Espanyol-puolustaja hämmästeli, miksei tuomari turvautunut tilanteessa VAR:n apuun.

– En tiedä, miten muotoilla sen. Luulen, että VAR ei auttanut meitä ja toisessa maalissamme tilanne olisi pitänyt tarkistaa.

– Minä luulen, että Atlético teki erinomaisen kampanjan VAR:ia vastaan Sevilla-pelin jälkeen, ja näytti siltä, että se toimi. Meidän pitäisi kai tehdä niin myös. Sen ei pitäisi mennä niin, vaan VAR:n pitäisi toimia oikein.

– Tuomarin mukaan minä kai rikoin maalissani, mutta todellisuudessa tilanne tapahtui kahden Atlético-pelaajan välillä. VAR:n olisi pitänyt puuttua asiaan. Luulen, että kaikki jalkapalloa ymmärtävät tietävät, ettei se ollut rike.