Barcelona on akuutissa aallonpohjassa. Se hävisi lauantaina Levantelle 1-3 ja pelasi tiistaina maalittoman tasapelin Slavia Prahaa vastaan Mestarien liigassa. Sitä ennen Barca oli kuitenkin voittanut seitsemän peliä putkeen. Barcelona johtaa sekä La Ligaa että Mestarien liigan lohkoaan, mutta siitä huolimatta ajoittain aneemiset peliesitykset ovat saaneet kyseenalaistamaan valmentaja Ernesto Valverden aseman.

Vuoden 1986 maailmanmestaripelaaja Claudio Borghi heittikin vettä huhumyllyyn. Nykyisin TV-asiantuntijana työskentelevä Borghi uskoo, että Marcelo Gallardo korvaa Valverden Barcelonan valmentajana jo joulukuussa.

– Gallardosta tulee Barcelonan valmentaja joulukuussa. Tällaisen tiedon olen kuullut, Borghi sanoi Mundo Deportivon mukaan.

– Marcelo on yksi maailman parhaista valmentajista. (River Platen puheenjohtaja Rodolfo) D’Onofrio sanoi, että Gallardo lähtee vain, jos hän eroaa tehtävästään, mutta olen saanut tämän tiedon suorasta lähteestä, Borghi sanoi chileläiselle CDF:lle.

Lempinimeä ”Nukke” kantava Gallardo on voittanut River Platen kanssa kahdesti ”Etelä-Amerikan Mestarien liigan” Copa Libertadoresin. Viimevuotisen voiton jälkeen hänet valittiin Etelä-Amerikan parhaaksi valmentajaksi. Myös tänä vuonna River Plate pelaa Copa Libertadoresin loppuottelussa. Se pelataan 23. marraskuuta.

River Platen urheilujohtaja Enzo Francescoli ehti jo kommentoida huhuja 43-vuotiaan Gallardon mahdollisesta siirtymisestä Barcelonaan.

[readmore from=Barcelona]

– Olen iloinen siitä, että niin tärkeä seura kuin Barcelona tarkkailee häntä. Mahdollisesta sopimuksesta minulla ei ole kuitenkaan mitään sanottavaa, Gallardon hyvä ystävä Francescoli sanoi TyC Sportsille.

– Tiedän, mitä kaikki ovat lukeneet, mutta huhut eivät ole totta. Gallardo arvioi joka vuosi tilanteensa joulukuussa ja tekee sen jälkeen jatkopäätöksensä. Se on kuitenkin hänen ja hänen työryhmänsä henkilökohtainen asia. Siksi on annettava asioiden tapahtua.

– Meidän on valmistauduttava hänen tekemäänsä päätökseen. En silti ajattele asiaa juurikaan. En mieti sitä, mitä muutaman kuukauden päästä tapahtuu, koska se ei edes ole minun päätökseni.

Gallardo on valmentanut River Platea toukokuusta 2014 lähtien.