Mestarien liigassa on marraskuun alun kunniaksi edessä lohkovaiheen neljäs ottelukierros. Taistelu jatkopaikoista alkaa siis hiljalleen huipentua. Tuttuun tapaan sekä tiistaina että keskiviikkona on tulessa kaksi espanjalaisjoukkuetta.

F-lohkoa johtavalla Barcelonalla on hyvä tilaisuus jo lähestulkoon jatkopaikkansa varmistaa. Jos se kukistaa kotikentällään Slavia Prahan eikä Dortmund-Inter pääty tasan, kasvaa Barcan etumatka jakoviivaan jo kuuteen pisteeseen.

Barcelona on saanut tähän mennessä pelatuista kolmesta pelistä seitsemän pistettä, mutta erityisen vakuuttavaa tai näyttävää tekeminen ei ole Mestarien liigassa ollut. Dortmundia vastaan se jäi maaleitta, ja sekä Inter että Slavia Praha kaatuivat vain maalin erolla 2-1. Neljä tehtyä maalia kolmessa pelissä ei ole varsinaisesti Barcelonan tapaista.

Barcelonalla oli ennen viime viikonloppua allaan seitsemän pelin voittoputki kaikissa kilpailuissa, mutta lauantaina se taipui Levanten vieraana 3-1, isäntien seitsemän minuutin tehorykäyksen jälkeen (lue lisää). Kaiken lisäksi Barca menetti Luis Suárezin sairastuvalle.

Barcelona ei ole hävinnyt kotikentällään Mestarien liigassa sitten syyskuun 2013, ja on luonnollisesti tänäänkin suursuosikki. Heittopussiksi lohkossa povattu Slavia Praha on silti selvinnyt kovista haasteistaan kuivin jaloin ja päät pystyssä, ja tuskin tänäänkään nöyristelemään lähtee. Slavia ei ole hävinnyt ainuttakaan tämän kauden 11 vierasottelustaan, mutta Mestarien liigassa se ei ole historiansa aikana vielä matkapeliä voittanut.

Barcelonan kokoonpanosta puuttuvat tänään ilmeisesti taktisista syistä Arthur, Junior Firpo ja Moussa Wagué.

Paluun joukkueeseen tekevät peliluvan lääkäreiltä saanut Samuel Umtiti sekä Ousmane Dembélé. Dembélé on pelannut tällä kaudella vain 267 peliminuuttia ja oli parista edellisestä ottelusta sivussa, vaikka kahden ottelun pelikielto olikin jo kärsitty. Suárezin poissaollessa Dembélélle saattaakin aueta – kenties viimeinen – tilaisuus näyttää osaamisensa valmentaja Ernesto Valverdelle. Nuori ranskalainen kun on jatkuvien siirtohuhujen kohteena.

Vieraiden kokoonpanosta sivussa on edellisessä Barca-ottelussa 90 minuuttia pelannut David Hovorka.

Lille yhä ilman vierasvoittoa

Myöhemmin illalla Valencia saa vastaansa Lillen. Valencian kokoonpanossa nähdään ensi kerran tällä kaudella ranskalaistoppari Eliaquim Mangala, joka on tervehtynyt pelikuntoon. Myös maanmies Kevin Gameiron on toipunut pienestä loukkaantumisestaan. Sivussa ovat sen sijaan muun muassa Carlos Soler, Rubén Sobrino ja Goncalo Guedes. Vierasjoukkue Lille joutuu tulemaan toimeen ilman Renato Sanchesia ja Timothy Weahia.

Valencian vire ei ole viime aikoina ollut häävi, sillä kymmenestä viimeisestä pelistään se on voittanut vain kolme. Tuorein voitto tuli lauantaina heikkoa kautta pelaavan Espanyolin vieraana. Valencia on joka tapauksessa tehnyt vähintään yhden maalin kuudessa viime pelissään.

Eivät tilastot Lillellekään hyvää lupaa. Se ei ole voittanut yhtään kauden seitsemästä vieraspelistään, vaan saldona on kaksi tasapeliä ja viisi tappiota. Ranskan sarja on kuitenkin pysynyt PSG:n takana tasaisena, ja viidentenä olevalla Lillellä on kakkossijaan eroa vain kaksi pistettä.

Valencia ja Lille ovat lohkonsa kolmas ja neljäs, ja jatkoon ovat tällä hetkellä painelemassa Ajax ja Chelsea. Jos kaipaa Lille kipeästi voittoa, niin samaa voi sanoa Valenciastakin. Tasapeli ei olisi kummoinen tulos Lepakoille, ja valmentaja Albert Celades julistikin ottelun ”kauden tärkeimmäksi”.

– Peli on erittäin tärkeä, kauden tähän asti tärkein. Siten myös suhtaudumme siihen, Celades totesi lehdistölle AS:n mukaan.

– Kannattajilta emme pyydä mitään. Haluamme antaa heille jotain. On erittäin tärkeää, että kannattajat auttavat ja tsemppaavat meitä. He tietävät ottelun tärkeyden ja auttavat meitä, kuten ovat ennenkin tehneet.

Ottelu Barcelona-Slavia Praha alkaa kello 19.55 ja Valencia-Lille kello 22. Molempia otteluita voi seurata C Moren kanavilla.