Barcelona kohtaa tiistaina Mestarien liigassa lohkonsa altavastaajan, Slavia Prahan. Tshekkijoukkue on saanut kolmesta pelistään vain pisteen, mutta on esiintynyt silti erittäin kypsästi ja pirteästi montaa luokkaa kokoaan suurempia Barcelonaa, Interiä ja Borussia Dortmundia vastaan.

Vierasottelussa Camp Noulla Slavia on jo lähtökohtaisesti selkeä altavastaaja, mutta valmistautumista ei lainkaan helpottanut, että joukkueen matkaan on mahtunut jo monenlaista kommellusta. Slavian valmentaja Jindřich Trpišovský kertoi lehdistötilaisuudessa, että vaikeudet alkoivat Barcelonan lentokentältä El Pratilta.

Trpišovský kertoi kansainväliselle medialle, että lentokentän turvahenkilöstö otti hänet hyvin tarkkaan syyniin. Valmentajan oman kertomuksen mukaan ”hän olisi ollut ilkosillaan, jos turvatarkastus olisi mennyt vielä vähän pidemmälle”.

Seuraavan yllätyksen Slavian joukkue koki majapaikassaan. Joukkue majoittui nimittäin tietämättään samaan hotelliin, jossa majailee Barcelonan-visiitillään Espanjan kuningas Felipe VI.

– En ole eläessäni nähnyt niin paljon turvamiehiä, Trpišovský jatkoi.

Ongelmitta ei sujunut myöskään lehdistötilaisuus, jossa tshekkiluotsi kommelluksista kertoi. Itse asiassa koko pressi oli lähellä peruuntua.

Syynä tähän oli se, etteivät tilaisuuteen varatut tulkit ehtineet Camp Noulle aikataulun mukaisesti. Myöhästyminen johtui Barcelonaa rasittavasta liikennekaaoksesta, joka alkoi muutama viikko sitten annettujen poliittisten johtajien vankilatuomioiden provosoimista mielenosoituksista.

Lehdistötilaisuuden piti alkaa kello 17.30 paikallista aikaa, mutta aloitus viivästyi 17 minuuttia. Slavia Prahan oli määrä lähteä harjoituskentälle kello 18.05, joten pressin siirtämistä harkittiin, mutta lopulta Trpišovský ja keskikenttäpelaaja Tomas Soucek saivat kuitenkin suunvuoron tulkkien saavuttua paikalle.

Lähde: AS