Kokenut meksikolaisvalmentaja Javier Aguirre on tekemässä paluun La Ligaan. Marcan mukaan sarjajumbo Leganés julkaisee maanantain aikana sopimuksen Aguirren kanssa, ja Aguirren on määrä vetää joukkueen harjoitukset jo tänään.

Leganésin edellinen päävalmentaja Mauricio Pellegrino jätti tehtävänsä kaksi viikkoa sitten. Joukkuetta on valmentanut tilapäisesti Luis Cembranos, mutta hän palannee nyt leipätyönsä pariin Leganésin reservijoukkueeseen. Leganés voitti yhden ja hävisi kaksi Cembranosin valmentamista otteluista.

60-vuotias ”Vasco” Aguirre on La Liga -näyttämöillä jo hyvin tuttu nimi, sillä hän on luotsannut sarjassa aiemmin Osasunaa (2002-2006), Atlético Madridia (2006-2009), Real Zaragozaa (2010-2011) ja Espanyolia (2012-2014). Etenkin kahdella ensimmäisellä pestillään Aguirre onnistui. Osasunan hän piti vuodesta toiseen sarjassa, ja lisäksi joukkue eteni hänen johdollaan cup-finaaliin ja eurokentille. Myös Atléticon Aguirre johdatti takaisin europeleihin vaikeiden vuosien jälkeen.

[readmore from=Aguirre-Javier]

Aguirre valmensi Meksikon maajoukkuetta vuosien 2002 ja 2010 MM-turnauksissa. Pelaajana hän koki vuoden 1986 MM-kotikisat. Lisäksi Aguirre on valmentanut lyhyen aikaa Japanin ja Egyptin maajoukkueita.

Japanin peräsimestä Aguirre sai potkut vuonna 2015, kun espanjalaislehdistössä kerrottiin hänen valmentamaansa Real Zaragozaa epäillyn ottelutuloksen järjestämisestä keväällä 2011. Epäilyn kohteena on päätöskierroksen ottelu Zaragoza-Levante. Aguirre antoi lausuntonsa asiasta oikeuden edessä viime syyskuussa. Meksikolainen kiisti kaikki syytökset ja kielsi vastaanottaneensa rahaa ottelun järjestämisestä.

Vuonna 2009 Aguirre potkaisi kesken maaottelun Panaman pelaaja Ricardo Phillipsiä, ja sai tempustaan kolmen ottelun toimitsijakiellon.