Real Madridin hyökkääjä Karim Benzema on pelannut ehdottomalla huipulla todella pitkään.

Benzema, 31, sai jalkapallo-oppinsa Ranskan suurseurassa Lyonissa, josta hän siirtyi Madridiin vuonna 2009. Tätä nykyä hän on madridilaisseuran kaikkien aikojen kuudenneksi paras maalintekijä.

Monista pelaajista sanotaan jo nuorena, että heistä tulee jotain suurta. Benzeman kohdalla se piti paikkaansa. Vuonna 2004 hän voitti Ranskan paidassa alle 17-vuotiaiden Euroopan mestaruuden. Samassa joukkueessa oli muutama muukin, jotka ovat tehneet hienon kansainvälisen uran, kuten Samir Nasri, Benoît Costil ja Hatem Ben Arfa. Loppuottelussa Ranska voitti Espanjan, jota edustivat mm. Gerard Piqué, Cesc Fàbregas ja Mario Suárez.

Kaikista tuon loppuottelun pelaajista ei kuitenkaan tullut Benzeman, Piquén tai Fàbregasin tasoisia supertähtiä. Yksi heistä oli Ranskan hyökkääjä Jérémy Ménez.

Ménezinkään, 32, uraa ei kuitenkaan sovi vähätellä. Hän on edustanut useita eurooppalaisia suurseuroja, kuten AS Romaa, Paris Saint-Germainia ja AC Milania, sekä pelannut Ranskan A-maajoukkueessa.

Isoin ero Benzeman ja Ménezin välillä on kuitenkin siinä, missä he ovat tänä päivänä. Benzema pelaa 11. kauttaan Madridissa, Ménez taas siirtyi syyskuun lopussa Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaan Paris FC:hen jätettyään kesällä meksikolaisen Club Américan.

Jérémy Ménez pelasi Meksikossa 1,5 vuotta. Kuva: Getty Images

Ménez on kaikkea muuta kuin katkera entisen maajoukkuekaverinsa menestyksestä. Hän ihailee ja arvostaa Benzemaa paljon.

– Hänen uraansa voi vain ihailla, kommentoi Ménez Foot Mercaton haastattelussa.

– Hän on ollut Real Madridin pelaaja kymmenen vuotta, siihen ei ole moni pystynyt. Hän on yhä siellä, tekee kovaa töitä ja laittaa ihmisten suita suppuun, vaikka hänestä on puhuttu kaikenlaista.

– Meidän on myönnettävä yksi asia. Hän teki luultavasti kovemmin töitä kuin kukaan meistä ja hän sai, mitä ansaitsikin. Siinä kaikki.