Atlético hankki kesällä Renan Lodin Filipe Luísin korvaajaksi.

20-vuotias Lodi saapui Atléticoon kotimaastaan Brasiliasta Athletico Paranaensen riveistä. Atlético maksoi Lodista noin 20 miljoonaa euroa.

Juuri Brasilian A-maajoukkueeseen ensimmäistä kertaa urallaan kutsuttu Lodi kertoi Globoesporten haastattelussa siitä, miten vaikeaa Madridiin sopeutuminen oli.

– Kerran harjoituksien jälkeen Diego Simeone kysyi minulta, miten etappini Madridissa ja Atléticossa on alkanut. Sanoin hänelle olevani surullinen, koska seura ei päästänyt minua Brasilian alle 23-vuotiaiden maajoukkueen mukaan. Simeone vastasi siihen, että teemme töitä sen eteen, jotta minut valitaan A-maajoukkueeseen, Lodi totesi.

Lodi sai debyytissään punaisen kortin Getafea vastaan. Tyttöystävänsä kanssa Espanjaan muuttanut Lodi kertoi olleensa jo valmis luovuttamaan. Simeone käänsi kuitenkin laitapuolustajan mielen ja Lodi on ollut yksi parhaista pelipaikallaan alkaneella La Liga -kaudella.

– Kukaan ei ymmärtänyt sitä tuomiota stadionilla tai pukukopissa. Se oli minulle hyvin vaikeaa. Ensimmäinen viikko oli haastava. Sanoin tyttöystävälleni, että palataan kotiin Brasiliaan, en kestä täällä enää.

Lodi kuvitteli siirtyessään, ettei rooli olisi kummoinen alkaneella kaudella.

– Sanoin agentilleni, että toivottavasti vuoden kuluttua, kun olen oppinut kielen ja tutustunut valmentajaan, pääsen pelaamaan enemmän. Kaikki meni päinvastoin. Olen pelannut 9-11 ottelua peräkkäin. Kaikki on sujunut hyvin nopeasti. Nyt pääsin A-maajoukkueeseen.

– Kaikkien niiden vaikeuksien jälkeen Simeone järjesti kanssani tapaamisen ja kertoi minulle, että aion olla avauskokoonpanon pelaaja ja napata sen paikan itseoikeutetusti. Olin täysin myyty, kun hän sanoi sen. Simeone on hyvin kuumaverinen kaveri. Hänen alaisuudessa sinun on annettava aina 100 prosenttisesti kaikki itsestäsi, kun olet kentällä. Hän on pelottava persoona, Lodi naurahti.