Maalivahtipeluutus on kokenut Espanjan maajoukkueessa suuren muutoksen. Kesän 2016 EM-kisoista lähtien selkeänä ykkösvahtina toiminut David De Gea on saanut istua vaihtopenkillä kolmessa EM-karsintaottelussa putkeen, kun neljä vuotta nuorempi Kepa Arrizabalaga on saanut torjuntavastuun. Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten maaliskuun 2015, kun Espanja pelaa kolme perättäistä ottelua, joista De Gea ei ole maalilla yhdessäkään.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
España juega tres partidos seguidos sin De Gea en el once titular por primera vez desde marzo de 2015.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
Mi equipo. Nuestro equipo. 🇪🇸

Maanantaina Ruotsia vastaan Kepa pelasi kaikkiaan kuudennen maaottelunsa, joista kolme viimeistä ovat olleet karsintapelejä. Maaleja Kepan taakse on tehty vain kaksi, ja nollapelejä on neljä.

Luonnollisesti ottelun jälkeen Kepalta kysyttiin ennen kaikkea siitä, miten hän näkee maalivahtien välisen kilpailutilanteen. Kepalla riitti myös ymmärrystä De Gealle, mutta kilpailu on kilpailua, eikä säälille ole sijaa.

– Maalivahteja ympäröi aina polemiikki. Me suhtaudumme siihen luonnollisesti. Olen iloinen, että saan pelata ja auttaa joukkuetta, Chelseassa pelaava Kepa totesi AS:n mukaan.

– Jatkan työntekoa ja teen parhaani Chelseassa. Toivon, että saan jatkossakin nauttia valmentajan luottamuksesta.

– Ymmärrän tietysti, jos De Gea on surullinen. Me kaikki haluamme pelata. Pau (López, kolmosvahti), David ja minä treenaamme pelataksemme, ja päätösvastuu on valmentajalla. Hän, joka pelaa, yrittää pelata mahdollisimman hyvin.

Maalivahtisoppaan työnsi lusikkansa myös takavuosina maajoukkueeseen kuulunut torjuja Santiago Cañizares. Cañizaresin mielestä vallanvaihto oli odotettavissa De Gean hapuiltua viime kesän MM-kisoissa ja ajoittain myös Manchester Unitedissa. Vielä asemia ei kuitenkaan ole kiveen hakattu.

– Kepan täytyy voittaa paikkansa. De Gea ei voittanut sitä, ja hän on ehkä menettänyt valmentajan luottamuksen, Cañizares arveli Cadena SER:in El Largueron haastattelussa.

– Minun mielestäni De Gea on pärjännyt paremmin Manchesterissa kuin Kepa Chelseassa, ja muistan hyvin hänen vahvan loppukautensa. Maajoukkueessa sillä ei ole kuitenkaan mitään merkitystä. Edessä on tärkeää psykologista työtä.

Lähde: AS