West Ham tiedotti perjantaina kotisivuillaan vahvistaneensa maalivahtiosastoaan 33-vuotiaalla espanjalaismaalivahdilla Robertolla. Roberto siirtyy Lontooseen Espanyolista ilmaisella siirrolla. Hänen Hammers-sopimuksensa on mallia 2+1.

Roberto kuului juniorina Espanjan nuorisomaajoukkueiden vakiokalustoon, mutta ei ole pelannut yhtään A-maaottelua. Hän on Atlético Madridin kasvatti, jonka merkittävin saavutus Espanjassa on Eurooppa-liigan voitto kaudella 2009-2010. Atléticon ja Espanyolin lisäksi hän on pelannut Espanjassa muun muassa Gimnástic de Tarragonassa, Real Zaragozassa ja viimeksi Málagassa. Lisäksi pelikokemusta on karttunut Benficassa ja Olympiakosissa.

– Heti kun kuulin siirtyväni West Hamiin, olin uudesta kokemuksesta todella innostunut. Tämä on iso askel urallani. Luulen, että kaikki jalkapalloa seuraavat tietävät tämän seuran merkityksen, Roberto kommentoi West Hamin tiedotteessa.

West Hamin urheilujohtaja Mario Husillos tuntee Roberton miesten yhteiseltä kaudelta Málagasta kaudelta 2017-2018.

– Hän on fantastinen maalivahti, jolla on runsaasti kokemusta korkeimmalta tasolta. Kun juttelin aikanaan Olympiakosin valmentajien kanssa, monet kutsuivat häntä yhdeksi seuran historian parhaista maalivahdeista, Husillos kehuu.

– Hän on loistavassa iässä maalivahdiksi, ja hänellä on kaikki ainekset menestyä Valioliigassa.

Kaudella 2018-2019 Roberto ei pelannut La Ligassa otteluakaan, mutta hän torjui kaikissa kuudessa Espanyolin cup-ottelussa. Espanyolin ykkösvahti oli 37-vuotias Diego López.