Barcelona otti kauden viimeisessä kotiottelussaan 2-0 -voiton Mestarien liiga -paikkaa himoitsevasta Getafesta (lue sunnuntain kierroksesta lisää täältä). Kotijoukkueen maaleista ensimmäisen teki Arturo Vidal, ja toinen kirjattiin Getafe-puolustaja Djenén omaksi maaliksi.

Aiemmin viikolla Barcelona sai heittää hyvästit haaveelle Mestarien liiga -voitosta, kun se romahti Anfieldilla Liverpoolia vastaan tylyyn 0-4 -tappioon. Media tiukkasikin päävalmentaja Ernesto Valverdeltä sunnuntainakin, aikooko tämä erota pestistään. Vastaus oli selkeä.

– En aio erota.

Camp Noun yleisö otti joukkueensa vastaan vihellyksin ja buuauksin, mutta siitä valmentaja ei yllättynyt.

[readmore from=Valverde-Ernesto]

– Kyllä, odotin, että yleisö viheltäisi meille aluksi. Miksi he eivät viheltäisi? Se on normaalia. Tiesin myös, että myöhemmin he asettuisivat puolellemme. Meteliä riittää, mutta he seisovat silti joukkueensa takana, ja olen siitä kiitollinen, Valverde sanoi medialle AS:n mukaan.

Getafe-ottelun kulkuun ja tulokseen Valverde oli tyytyväinen.

– Voitto pelistä oli erittäin tärkeä, jotta otamme askeleen eteenpäin. Ottelu oli hankala, sillä Getafe pelaa Mestarien liiga -paikasta. Me puolestaan olimme alussa vaisuja, koska päämme eivät olleet puhtaita. Toinen puoliaika oli kuitenkin meiltä hyvä.

Valverde antoi ottelussa La Liga -debyytin 19-vuotiaalle Abel Ruízille. Abelista tuli 69. minuutilla seitsemäs Barcelonan oman akatemian kasvatti, jolle Valverde antoi peliaikaa edustusjoukkueessa.

total Barça

@totalBarca
19 year old Abel Ruiz is the seventh Masia player to be given a first team debut under Valverde.

What did you think of him today?

– Olen iloinen Abelin puolesta. Kun pelaa Barcan junioreissa, edustusjoukkuedebyytti on ulottuvilla. Se vaatii kuitenkin kehittymistä ja riippuu heidän työnteostaan, Valverde muotoili.

Lähde: AS