Perjantaina 54 vuotta täyttänyt Celta Vigon päävalmentaja Fran Escribá toivoo joukkueeltaan mieluista syntymäpäivälahjaa, kun se kohtaa tänään lauantaina Barcelonan, joka varmisti jo mestaruutensa.

Celtan tilanne ei ole yhtä mairitteleva, sillä joukkue on vain kaksi pistettä putoamisviivan yläpuolella, kun kolme ottelua on pelaamatta.

Escribán ryhmä kohtaa Barcelonan illalla kotonaan Estadio de Balaídosilla, jossa se on voittanut viimeiset kolme otteluaan.

– Barcelonan voittaminen olisi paras mahdollinen lahja, sillä voitto veisi meidät todella lähelle sarjapaikan varmistamista, kommentoi Escribá Marcan mukaan.

Vieraiden päävalmentaja Ernesto Valverde on jättänyt useita avainpelaajiaan kotiin. Tiistaina Barcelonalla on edessä Mestarien liigan välierien toinen osaottelu Liverpoolia vastaan. Ensimmäisen Barcelona voitti kotonaan 3-0.

– On loogista, että tietyt pelaajat eivät tule Vigoon tänä viikonloppuna. Valverde tietää mitä tekee paremmin kuin kukaan, ja on normaalia kierrättää pelaajia, kommentoi Escribá.

Celta-luotsi esitti perjantaina lehdistötilaisuudessa myös toiveen, joka toteutui; Lionel Messi ei ole Barcelonan kokoonpanossa.

– Minusta olisi parempi, jos Messi ei tulisi ja jäisi kotiin. Kuulun niihin ihmisiin, joiden mielestä hän on paras näkemäni pelaaja elämässäni.

– Hän on suorittanut viimeiset kymmenen vuotta poikkeuksellisella tasolla. Toista Messiä ei tule, ja hän jättää eläkkeelle jäädessään todella ison ja vaikeasti täytettävän aukon.

– Tämä ei ole ratkaiseva ottelu, lopputulos on mikä on. Jos voitamme, olemme hyvin lähellä sarjapaikan varmistamista, joka vaatii uskoakseni tällä kaudella yli 40 pistettä.

– Jos häviämme, muut tulokset määrittävät, pysymmekö putoamisviivan yläpuolella.

– Toivon, että kannattajamme Balaídosilla voivat auttaa meitä pelissä, kuten he ovat tehneet viime aikojen otteluissa.