Reilut kymmenen vuotta sitten Dani Güiza oli yksi La Ligan parhaista hyökkääjistä.

38-vuotias andalusialaiskärki voitti La Ligan maalipörssin kaudella 2007-08 27 täysosumallaan. Güiza oli La Ligan ensimmäinen maalipörssin voittaja, joka ei ampunut kauden aikana ainuttakaan rangaistuspotkua.

Huippukausi päättyi unelmien täyttymykseen, kun Luis Aragonés kutsui Güizan mukaan Espanjan EM-kisajoukkueeseen. Güiza oli voittamassa Espanjan ensimmäistä arvokisamestaruutta yli 40 vuoteen tehden turnauksessa kaksi maalia ja syöttäen yhden.

Güiza pelaa nykyään Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Segunda B:ssä, eli sarjaportaiden ensimmäisessä puoliammattilaissarjassa.

– Minulla on vielä vähän uraa jäljellä, mutta olen onnellinen pelatessani. Jalkapallo on ihanaa. Tämä laji on tuonut minulle leipää pöytään. Olen onnellinen ja sen vuoksi jaksan pelata, Sanlugueñoa edustava Güiza nauroi Marcalle.

– Tämä on vaimoni kotikylän seuran ja sen huomaa, miten ihmiset rakastavat minua. Uskon, että seura haluaa tehdä minulle jatkosopimuksen. Saa nähdä jaksanko vielä pelata uutta kautta.