Nigerian maajoukkuehyökkääjä Odion Ighalo paljastaa BBC:n haastattelussa, että hän kieltäytyi tarjouksesta siirtyä Barcelonaan lainalle.

Ighalo, 29, iski viime kaudella Kiinan Superliigassa 28 ottelussa yhteensä 21 maalia Changchun Yataille ja herätti Barcelonan kiinnostuksen. Hän ei kuitenkaan lämmennyt katalonialaisten ehdotukselle. Ighalo päätti jatkaa uraansa Kiinassa ja valitsi helmikuussa uudeksi seurakseen Shanghai Shenhuan, jonka kanssa hän solmi kolmivuotisen sopimuksen.

Nigerialaiskärjen mukaan hänen agenttinsa kertoi, että Barcelona etsii lainalle hyökkääjää, joka ymmärtää espanjalaista jalkapalloa ja omaa kokemusta La Ligasta. Ighalo pelasi 73 ottelua Espanjan pääsarjassa vuosina 2011-2014 Granadan riveissä.

– Sen oli tarkoitus olla kuuden kuukauden lainasopimus ja minä olisin ollut puhtaasti varahyökkääjä. Oli mukava kuulla, että Barcelona oli kiinnostunut. Kuka tahansa jalkapalloilija tarttuisi tilaisuuteen ilomielin.

– Mutta kaikella kunnioituksella, olin juuri päättänyt kauden Kiinassa maalipörssin kakkosena 21 osumalla. Ansaitsen parempaa, enkä halunnut olla väliaikainen pelaaja missään.

– Me hylkäsimme sen, se oli helppo päätös. Minä päätin jäädä Kiinaan ja liittyä Shanghai Shenhuaan pidemmällä sopimuksella.

– Elämässä on punnittava asioita kunnolla ja kysyttävä itseltään, onko tämä oma päätös vai sellainen, jolla miellytetään muita.

– Minä kunnioitan päätöstäni. Minun piti keskittyä siihen, mikä on hyväksi omalle uralleni. Kun lupaa tehdä jotain, sitä pysyy rehellisenä itselleen. Se ei ollut minua varten ja minä olen onnellinen täällä, missä olen.

Barcelona vahvisti tammikuun siirtoikkunassa hyökkäyspäätään Kevin-Prince Boatengilla, joka saapui seuraan puolen vuoden lainasopimuksella italialaisesta Sassuolosta. Boateng, 32, on pelannut Barcelonassa kaksi ottelua.